Kmf leotar 1.jpg

U prvoj utakmici finala Prve futsal lige Republike Srpske KMF "Doboj" je u Osječanima slavio protiv KMF "Leotar" sa 5:1 (1:0). Trebinjci, iako oslabljeni jer na putovanje nisu otišli Vico, Cimirot, Drašković..., nisu se predavali ni jednog momenta.

Domaćin, koji je u regularnom dijelu Prve futsal lige Republike Srpske grupa zapad imao 14 pobjeda (bez neriješenog rezultata ili izgubljene utakmice) zato i ima prednost domaćeg terena, poveo je u 6. minutu preko Martića. Iako je bilo prilika pred oba gola minimalnim vođstvom domaćin je otišao na odmor.

Tokom drugog poluvremena u 26. minutu izjednačio je Savo Andrić. Samo što se krenulo sa centra domaćin je u istom minutu poveo preko Milakovića sa 2:1. Nakon ovog vođstva Trebinjci igraju bez golmana.

Treći gol za domaćina u 34. minutu postigao je Martić. Domaćin je postigao još dva gola do kraja utakmice i to u 34. i 37. minutu ponovo Milaković, a pred kraj utakmice u 39. minutu peti gol postigao je Marić.

Rezultatom 5:1 završena je prva utakmica.

Nakon ove pobjede Dobojlije vode sa 1:0 u pobjedama protiv Leotara. Igra se na dvije dobijene utakmice, a pobjednik postaje član Premijer futsal lige BiH.

Uzvratna utakmica igra se u srijedu u Trebinju.

KMF "Doboj": Bogdanović, Lukić, Marić, Buljubašić, Martić, Nikić, Avgustinović, Milaković, Omerčić, Mehmedović, Mikerević, Demonjić, Todić.

KMF "Leotar": Perišić, Srđo Andrić, Savo Andrić, Zečević, Milojević, Đurić, Čolović, Milić, Čečur, Ninković.