Kmf leotar borac.jpg

U prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa za prvaka Republike Srpske u Trebinju je KMF "Leotar" (prvoplasirana ekipa u grupi istok) slavio protiv FK "Borac" iz Banja Luke (drugoplasirani u grupi zapad) nakon izvođenja penala 4:2, jer je u regularnom dijelu utakmice bilo je 1:1 (1:1).

Ovo je bi veoma dobra utakmica tokom svih 40. minuta. Bilo je prilika na obje strane, a oba gola viđena su u prvih 20. minuta.

Poveli su gosti u 8. minutu, a gol je postigao Bjelić. Trebinjci su napadali, a gosti su se branili sve do 18. minuta. Tada je iz kornera centrirao Savo Andrić, a lopta je pala na lijevu nogu Zečevića koji je volej udarcem savladao gostujućeg golmana. To je bio prelijep gol koji odavno nije viđen u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Rezultatom 1:1 otišlo se na poluvrijeme.

Tokom drugih 20. minuta igra je bila na visokom nivou sa dosta šansi, ali su mreže mirovale. Nakon šuta Sava Andrića u 35. minutu lopta je pogodila lijevu, a potom i desnu stativu golman O. Blagojevića i odbila se u gol aut.

Pošto je utakmica završena neriješenim rezultatom pristupilo se izvođenju penala. Golove iz penala za domaće postigli su Čečur, Cimirot, Perišić i Drašković, a za goste Matijašević i Janković, a promašili Bjelić i O. Blagojević.

U nedjelju se igra revanš, a u finale ide ekipa koja ima dvije pobjede.

KMFLeotar": Đurić, Savo Andrić, Srđan Andrić, Milojević, Ninković, Cimirot, Čolović, Samardžić, Miladinović, Drašković, Vico, Zečević, Čečur, Perišić. Trener: Dragan Spaić.

FK "Borac": O. Blagojević, Kalaba, Gaćeša, Galić, Janković, Devušić, Travar, Bjelić, Šimunović, Matijašević, Đukanović Trener: Slobodan Blagojević.