U svim osnovnim i srednjim škola na području Trebinja počela je nastava, a u prve razrede u tri osnovne škole upisano je 268 čenika.

Polazak skola1.jpg

Svečano je bilo u sve tri trebinjske osnovne škole.

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" upisano je 95 prvačića od toga 91 u matičnu, a četvoro u područnu školu u Petrovom Polju.

Nove đake prvake i njihove roditelje dočekali su učitelji, nastavnici, direktor, ali i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ćurić je istakao da je veoma važno djecu uputiti da uče i druže se, ali i da dijele ono što imaju, a sve kako bi ostvarili ono najbitnije - da izrastu u dobre ljude.

„Mi kao roditelji treba da što više vremena izdvajamo za djecu, da oni što manje vremena provode pored kompjutera, telefona, jer došlo je vrijeme da djeca već od malih nogu sve imaju na dohvat ruke. Mi kao roditelji, nastavnici, moramo da im skrenemo pažnju da što manje koriste telefone“, rekao je Ćurić.

Polazak skola3.jpg

Direktor škole Aleksandar Vukanović poželio im je da budu zdravi, srećni i da nauče mnogo toga tokom školovanja.

"Naučićete razne pjesme, priče, lijepo se družite, steknite nova prijateljstva i nadam se da će vam škola biti kao druga kuća. Roditeljima želim da imate strpljenja, razumijevanja, volje i ljubavi sa djecom da ostvarimo saradnju jer je uslov da bi ovu djecu izveli na pravi put da imamo odličnu saradnju sa porodicom, lokalnom sredinom",  naveo je Vukanović.

Prvačići Andreja Koprivica i Marijana Vučurević su sa puno radosti, ushićenja i znatiželje došli prvi dan u školu.

"Ne znam sva slova, ali ću to da naučim u školi. Jedva čekam da upoznam i ostale naše drugare iz razreda", rekao je Andreja.

Polazak skola2.jpg

U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ ove godine je upisano jedno odjeljenje manje u odnosu na generacije koje sada upisuju pete razrede, pa je u četiri odjeljenja upisano 96 đaka u matičnu školu, te po tri prvačića u škole na Ljubomiru i Dražindolu.

U školi "Sveti Vasilije ostroški" u Gorici upisan je 71 učenik.

U Sabornom hramu „Svetog Preobraženja Gospodnjeg večeras će u 19.00 časova biti služen moleban za početak nove školske godine.

Polazak skola4.jpg