U 8. kolu pionirske lige Republike Srpske grupa osam, odigran je gradski derbi u kome je Odbojkaški klub "Leotar" pobijedio OKK "Leotar" sa 3:2 (21:25, 17:25, 25:8, 27:25, 15:10).

ok leotar.jpg

Ovaj interesanta meč trajao je pet setova i 120 minuta.

OOK Leotar je prvi set dobio sa 21:25 za 25 minuta, iako je gubio sa 15:9, ali su tada odbojkašice ovog kluba napravile preokret od 19:16 i dobile prvi set.

Drugi set igračice Ivana Maljevića takođe su dobile za 20 minuta rezultatom 17:25. U trećem setu došlo je do preokreta i OK "Leotar" je ekspresno, za svega 17 minuta, dobio ovaj set rezultatom 25:8.

Četvrti set pokazao je draži i čari odbojke gdje su igračice trenera Stojana Pavlovića za 35. minuta pobijedile sa 27:25.

Odlučujući peti set, takođe, dobile su igračice OK "Leotar" rezultatom 15:10 za konačnu pobjedu od 2:3.

Nakon utakmice trener OK "Leotar" Stojan Pavlović je rekao da ovo niije takmičenje, već druženje djevojčica koje zajedno idu u školu, zbog čega "rivalstvo ne smije pokvariti drugarstvo".

"Pohvalio bih djevojke oba kluba na fer i korektnoj igri na utakmici, gdje se mogao vidjet veliki broj lijepih i atraktivnih poteza obje ekipe", naglasio je Pavlović.

Nakon osam kola OK "Leotar" ima osam bodova, a OOK "Leotar" četiri.

OOK "Leotar": A. Pajić, Đedović, Ambulija, M. Zelenković, Dursun, Korol, Turanjanin, Boro, Ilić, Lakić. S. Pajić, Spahić. Trener: Ivan Maljević.

OK "Leotar": Govedarica, Milović, Popović, Perkušić, Bokotić, Đorđević, I. Ćurić, A. Ćurić, Gudelj, Dervišević, Kokošar. Trener: Stojan Pavlović.