Pobjedom u finalu od 2:1 protiv FK "Rad" iz Beograda, Škola fudbala /ŠF/ "As" iz Međugorja pobjednik je 11. Memorijalnog međunarodnog turnira "Ljubinko Akšam", koji je tokom ovog vikenda održan u Trebinju.

ljubinko aksam turnir (5).JPG

Ovaj dvodnevni turnir ove godine bio je specifičan. Prvog dana turnira igralo se na Policama, a drugog dana, zbog lošeg vremena, "mali fudbaleri" svoje znanje i umijeće pokazali su na parketu Sportske dvorane "Miloš Mrdić".

U finalnoj utakmici sastali su ŠF "As" i FK "Rad" u kome su bolji bili igrači iz Međugorja i golovima najboljeg igrača turnira Noa Tadića slavili su sa 2:1. To je bila dobra i borbena utakmica tokom svih 25 minuta.

ljubinko aksam turnir (1).JPG

Borba za treće mjesto nije bila uzbudljiva jer je u dvoboju dviju ekipa iz Hercegovine - FK "Velež" iz Nevesinja pobijedio FK "Hercegovac" iz Bileće rezultatom 5:0.

Ispred organizatora turnira, Pajo Janković je rekao da su srećni što se održala tradicija održavanja turnira, iako su u toku radovi na izgradnji modernog atletskog kompleksa u Policama.

"Zbog radova na stadionu Police turnir nije ranije održan, a smatram da su utakmice bile na zavidnom nivou. Ekipa iz Međugorja je zasluženo osvojila prvo mjesto", istakao je Janković.

Najbolji golman turnira je Savo Radanović iz FK "Leotar".

ljubinko aksam turnir (3).JPG

Najviše golova postigao je Saša Đukić iz FK "Sutjeska" iz Nikšića.

ljubinko aksam turnir (4).JPG

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Noa Tadić FŠ "As".

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa 2009. godišta iz Beograda, Posušja, Gruda, Čapljine, Tomislavgrada, Nikšića, Podgorice, Međugorja, Nevesinja i Bileće imaju.

Ljubinkovi prijatelji sa travnatog terena Ćurić, Janković, Berdović, Bodiroga... ne daju da se zaboravi ime jednog od najvećih bisera Leotarove škole fudbala. Ovaj turnir morao bi i trebao da bude i više od toga jer ne mogu spomenuti da na svojim leđima da "iznesu sve", a, prije svega, potrebna je veća pomoć od grada Trebinja.

ljubinko aksam turnir (2).JPG