Memorijal ljubinko aksam 20231.jpg

FK "Leotar" je pobjednik 15. memorijalnog turnira "Ljubinko Akšam" u obje konkurencije, 2012. i 2014. godište.

Kod generacije 2012, Leotar je minimalnim rezultatom 1:0 bio bolji od Škole fudbala"Alfa" iz Trebinja. Treće mjesto osvojila je ekipa Hercegovca iz Bileće.

U konkurenciji 2014. godišta, Međugorje je osvojilo drugo mjesto nakon poraza od Leotara, a treće je pripalo ekipi "Tiki Taka" iz Mostara.

Najbolji golman u konkurenciji 2012. je bio Veljko Đuzelović iz ŠF "Alfa", najviše golova je dao Andrija Mučibabić, a za najboljeg igrača je proglašen Miljan Lukić, oba iz ekipe FK "Leotar".

Za najboljeg golmana u konkurenciji 2014. godište proglašen Nemanja Lazić, a za najboljeg igrača Miljan Lukić, oba iz Leotara.

Memorijal ljubinko aksam 20232.jpg

Turnir se igra na stadionu u Policama u znak sjećanja na fudbalera Leotara Ljubinka Akšama koji je tragično nastradao od udara groma na terenu kluba kojeg je najviše volio, a ovaj turnir je način da se uspomena na njega i njegov talenat prenosi na generacije budućih fudbalera.

Na turniru za dječake rođene 2012. i 2014. godine su učestvovali FK "Mladost" iz Gacka, FK "Sutjeska" iz Foče, ŠN "Tiki Taka" iz Mostara, NK "Međugorje", FK "Hercegovac" iz Bileće, FK "Leostars" iz Trebinja, ŠF "Alfa" iz Trebinja i domaćin turnira FK "Leotar".

Organizator turnira je Omladinska škola FK Leotar.

Memorijal ljubinko aksam 20233.jpg