Fudbalski turnir aksam 20227.jpg

Mostarski "Zrinjsku" pobjednik je 14. memorijalnog turnira "Ljubinko Akšam" koja je u finalu pobijedila "Leotar" sa 1:0, a u borbi za treće mjesto "Široki Brijeg" je bio bolji od "Budućnosti Krušik" iz Valjeva rezultatom 2:0.

Na turniru su još učestvovali "Hercegovac" iz Bileće i "Leostars" iz Trebinja, a turnir se igrao za dječake rođene 2010. i 2011. godište.

Fudbalski turnir aksam 20225.jpg

Turnir se igrai na stadionu u Policamau znak sjećanja na fudbalera Leotara Ljubinka Akšama koji je tragično nastradao od udara groma na terenu kluba kojeg je najviše volio, a ovaj turnir je način da se uspomena na njega i njegov talenat prenosi na generacije budućih fudbalera.

Prije početka turnira trener iz Omladinke škole zajedno sa dvojicom mladih fudbalera položili cvijeće na grob Ljubinka Akšama.

Fudbalski turnir aksam 20224.jpg

Koordinator Omladinske škole FK "Leotar" Damjan Ratković je istakao da u prethodne dvije godine nije bio organizovan turnir zbog pandemije.

"Prikazan je solidan kvalitet fudbala jer se igralo na cijelom terenu, a bilo je dosta mlađih igrača. Mogu da izrazim zadovoljstvo jer je iz ekipe Leotara izabran i najbolji igrač turnira Ivan Kovačina", kazao je Ratković.

Fudbalski turnir aksam 20226.jpg

Najbolji strijelac turnira je Filip Antelj - fudbaler mostarske ekipe sa 4 gola, najbolji golman je Marko Lasić - takođe član Zrinjskog, dok je najbolji igrač turnira Ivan Kovačina - fudbaler Leotara.

Najbolji igrač turnira Ivan Kovačina je naglasio da je utakmica za prvo mjesto bila interesantna i zanimljiva.

Fudbalski turnir aksam 20223.jpg

"Do posljednjeg minuta smo se borili, a primili smo gol iz jednog udarca. Moglo je biti i bolje, ali nema veze. Srećan sam što sam osvojio pehar kao najbolji igrač", Ivan.

Organizator turnira je Omladinska škola FK Leotar, a pokrovitelj Grad Trebinje.

Fudbalski turnir aksam 20222.jpg

Fudbalski turnir aksam 20221.jpg