U drugoj utakmici plej-ofa za prvaka Republike Srpske u košarci, ŽKK "Trebinje 03" je pobijedio u gostima ekipu ŽKK "Kozara" iz Gradiške rezultatom 68:73 (29:11, 8:17, 12:27, 19:18).

zkk trebinje 03

Ovom pobjedom Trebinjke su povele sa 2:0 i dovoljan im je još jedan trijumf da uđu u Premijer ligu BiH.

Šta reći o večerašnjoj utakmici već da su "malene" pokazale da su svojim igrama zaslužile da večeras pobjede svog protivnika u Gradišci. Do pobjede su došle nakon velikog preokreta, ali su pokazale da su sazrele da pređu u viši rang.

Do sada nisu izgubile nijednu utakmicu u prvenstvu u sezoni 2017/2018.

Prvu četvrtinu domaće igračice su dobile u svoju korist sa rezultatom 29:11. Trebinjke se nisu snašle u prvih deset minuta, a iskusne domaće igračice to su iskoristile i postigle gotovo polovinu svojih koševa.

Drugih deset minuta gošće su se pribrale i dobile ovaj dio sa devet koševa razlike tako da se na odmor otišlo sa vođstvom domaće ekipe 37:28.

U drugom poluvremenu viđena je sasvim druga slika na parketu dvorane u Gradišci. Milorad Nadaždin iskoristio je pauzu i svojim djevojkama ukazao na pogreške u prvih dvadeset minuta i dao im smjernice i uputstva kako da igraju.

Njegove igračice su ga poslušale i u trećoj četvrtini viđena je odlična igra gošći. Jokanović, Kešeljević i Gudelj su se razigrale tako da im Ilić i S. Škrbić nisu mogle parirati. To se vidjelo i na kraju treće četvrtine jer je rezultat glasio 49:55.

Ovaj period igračice trenera Nadaždina dobile su sa 12:27. U posljednjoj četvrtini Trebinjke su odolijevale napadima domaćih i sačuvale vođstvo, tako da je krajnji rezultat na semaforu glasio 68:73.

Radost i osmijeh na licima Trebinjki koje su još jednom pokazale da kad je najteže mogu da preokrenu rezultat jer imaju kvalitet i vjeruju u svoje sposobnosti.

Nakon utakmice, Nadaždin je rekao da je njegov tim opušteno ušao u utakmicu i da je promašio sve u prvih deset minuta.

"U trećoj četvrtini smo se digli i to je bitno nakon očajne igre i pokazali smo da smo b olji i kvalitetniji klub. Ostao je još jedan stepenik do plasmana u Premijer ligu i Trebinje zaslužuje premijer ligaša u muškoj i ženskoj konkurenciji", naglasio je Nadaždin.

Treća utakmica se igra narednog vikenda u Trebinju gdje se očekuje promocija budućeg premijer ligaša.

ŽKK "Kozara": S. Škrbić 15, Bjelić. M. Škrbić 8, Ćuk 4, Pilipović, Ilić 24, Trninić 8, Cvijić, Samardžija, Gagić 9. Trener: M. Trivunović.

ŽKK "Trebinje 03": Kešeljević 15, Milanović 6, Tomašević, Jokanović 18, Dostinić 6, Gordić, Šukić, Putica 7, Papović 10, Škrivan, Spahić, Gudelj 11. Trener: M. Nadaždin