U prvoj finalnoj utakmici Prve lige Republike Srpske za žene ŽKK "Trebinje 03" je na svom parketu pobijedio ŽKK "Kozara" iz Gradiške rezultatom 66:51 (19:13, 13:11, 17:15, 17:12).

zkk trebinje 03 kozara

Ovom pobjedom "malene" su povele sa 1:0, a do prvaka Republike Srpske potrebne su tri pobjede.

Gošće su u Trebinje došle sa osam igračica, a u prošlogodišnjem polufinalu pobijedile su Trebinjke tako da su "malene" oprezno ušle u meč.

Vodile su od početka utakmice, ali nikako nisu mogle da steknu veliku prednost. Nakon prvih deset minuta rezultat je bio 19:13. Drugih deset minuta protekao je u izjednačenoj igri tako da se na odmor otišlo sa 32:24.

U drugom poluvremenu nastavila se igra domaćih igračica koje su igrale u grču. Ali su pokazale da i kad igraju lošije pobjeđuju, a to je veliki kvalitet.

Najveća prednost ostvarena je u 37. minutu pri rezultatu 63:47, ali je na semaforu poslije 40 minuta pisalo 66:51.

Zanimljivo je da su u večerašnjoj utakmici najefikasnije bile četvorke u oba kluba, tako da je Kešeljević kod domaćina postigla 30, a kod gošći S. Škrbić sa 22 koša bila je najefikasnije.

Trener gošći Trivunović je rekao da su Trebinjke mlad tim i da su zasluženo pobijedile. Njegov tim nije bio u mogućnosti da preokrene rezultat.

"Zadovoljan sam igrom svojih djevojaka, a Nadaždina i njegove djevojke pozdravljam i zahvaljujem se na fer i korektnoj igri", rekao je Trivunović.

Prema riječima Milorada Nadaždina finale je specifično, a Marija Kešeljević je večerašnjom igrom pokazala da izrasta u vrlo ozbiljnog igrača.

Trebinjke će dosta rasterećenije odigrati utakmicu u Gradišci, a ide se korak po korak kao i cijele sezone.

"Prvi korak je završen i idemo dalje", završio je Nadaždin.

Sljedeća utakmica igra se u Gradišci.

ŽKK "Trebinje 03": Kešeljević 30, Gudelj 12, Spahić, Milanović 3, Tomašević, Jokanović 10, Dostinić 3, Gordić, Šukić 4, Putica, Papović 2, Škrivan 2. Trener: M. Nadaždin .

ŽKK "Kozara": S. Škrbić 22, Toljagić, M. Škrbić 3, Ilić 7, Trninić 3, Dodik, Gagić 7, Ćuk 8. Trener: M. Trivunović.