U prvoj utakmici plej-ofa Prve lige Republike Srpske u košarci za žene večeras je ŽKK "Trebinje 03" pobijedio u gostima ŽKK "Igman" iz Istočne Ilidže rezultatom 60:93 (14:36, 19:21, 19:15, 8:21).

zkk trebinje 03 igman

Trebinjke su odlučno ušle u susret sa željom da već u prvih deset minuta ostvare dobar rezultat. To im je i uspjelo jer je u ovom dijelu utakmice odlučen pobjednik.

Igračice trenera Milorada Nadaždina su sve ono što je dogovoreno prije utakmice sprovele na parketu.

To je rezultiralo i vođstvom gošći od 14:36. U drugoj četvrtini Kešeljević, Gudelj, Dostinić..., su malo prikočile tako da je ovaj period završen samo sa dva koša razlike i na odmor se otišlo sa rezultatom 33:57.

U drugom poluvremenu opuštenu igru Trebinjki koriste domaće igračice tako da ovaj period dobijaju sa 19:15.

Posljednjih deset minuta ponovo je na parketu viđena prepoznatljiva igra "malenih" tako da su prosto pregazile ekipu Igmana. Krajnji rezultat na semaforu glasio je 60:93.

U redovima poražene ekipe najefikasnija ja bila Šehovac sa 23 i Papčević sa 13 koševa, a u redovima ekipe iz Trebinja Gudelj sa 24 i Kešeljević sa 23 koša.

Nakon utakmice trener Milorad Nadaždin imao je samo riječi hvale za svoje djevojke i odao je svima priznanje na prikazanoj igri. Njegove igračice iz utakmicu u utakmicu igraju bolje i vidljiv je napredak u igri svake djevojke. Od početka prvenstva njegov moto je korak po korak.

"Riječi hvale imam za moje igračice i nadam se da ćemo u drugoj utakmici u Trebinju pobijediti i ući u finale", rekao je Nadaždin.

Druga utakmica igra se narednog vikenda u Trebinju, a u slučaju majstorice i ta će se utakmica odigrati u gradu podno Leotara.

ŽKK "Igman": Rončević 3, Fisović, Tikveša 3, Josipović, M. Šehovac 29, Kovačević, Glavaš, Kovač 3, Lalović 9, Papčević 13. Trener: Zoran Šehovac.

ŽKK "Trebinje 03": Kešeljević 23, Šapurić, Trklja, Milanović 6, Tomašević, Gudelj 24, Dostinić 15, Gordić, Šukić 4, Spahić 2, Papović 15, Škrivan 4. Trener: Milorad Nadaždin.