Brčko je bilo domaćin polufinalnog turnira Prvenstva Republike Srpske u konkurenciji pionirki, na kome se ŽKK "Trebinje 03" plasirao na završni finalni turnir.

zkk trebinje u brckom

Na turniru su učestvovale tri ekipe i to domaća ekipa KK "Lavovi" Brčko, KK "Igman" iz Istočne Ilidže i ŽKK "Trebinje 03".

U prvoj utakmici Trebinjke su rezultatom 78:23 pobijedile domaćine KK "Lavovi". Najviše koševa u poraženoj ekipi postigla je Šarenac 7, a u redovima ŽKK "Trebinje 03" najefikasnije su bile Milanović sa 24, Uljarević 14 i Tasovac sa 13 koševa.

U drugoj utakmici djevojke koje su predvodile sa klupe Dragana Lugonja i Gordana Gaćina pobijedile su KK "Igman" iz Istočnog Sarajeva rezultatom 81:30. U pobjedničkoj ekipi Milanović sa 18 i Benderać sa 14 koševa bile su najefikasnije.

Utakmice su odigrane u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Treba napomenuti da su po prvi put na neko takmičenje mlade košarkašice otišle bez trenera Milorada Nadaždina i Dragana Mrdića.

Plasman na finalni dio izborile su (ukupan broj koševa): Benderać 16, Mihojević 14, Mrdić 6, Kankaraš 2, Milanović 42, Uljarević 29, Marković 2, Milošević 20, Daković 7, Šarović, Tasovac 17, Babić 4.