Na redovnom sastanku članova Biciklističkog kluba /BK/ „Leotar“ podnijet je izvještaj o radu u ovoj i plan programa zaa sljedeću godinu.

bk leotar

U prvoj godini postojanja BK „Leotar“ je imao niz aktivnosti. Nakon registracije kluba, vršene su
pripreme za pokloničko putovanje, a nakon toga radilo se i na pripremama za  Prvu biciklijadu.

U međuvremenu članovi ovog kluba su posjetili osnovne škole, gdje su učenicima održali predavanja iz
oblasti biciklizma s ciljem popularizacije ovog sporta. Djeci je skrenuta pažnja na ponašanje tokom vožnje biciklom - da nose kacigu, rukavice i da imaju ispravna prednja i zadnja svjetla.

„Pored ovih aktivnosti naši članovi su išli i u Pribilovce u posjetu jednoj srpskoj porodici kojoj su tom prilikom uručili poklone, zatim su u selu Mrkonjići imali radnu akciju, a ugošćeni su i biciklisti iz Njemačke i Srbije“, rekao je predsjednik kluba Blagoje Rosandić Rosi.

Grupa biciklista iz Austrije i Amerike je sa članovima BK „Leotar“ obišla Trebinje i okolinu - Strač,
Trebinjska brda, vrh Leotara. Izrazili su zadovoljstvo i poručili svojim domaćinima da će njihovim
prijateljima pričati samo riječi hvale za Trebinje.

„Sa Strača i Trebinjskih brda se vidi 'Grad Sunca', kao i lijepa panorama Trebinja što je bilo upečatljivo za naše goste“, istakao je Rosandić.

U narednoj godini BK „Leotar“ će provesti niz aktivnosti. Na proljeće će u krugu bivše kasarne biti održani časovi iz biciklizma, gdje će biti pozvana djeca da dođu sa svojim roditeljima s obzirom na to da u Trebinju iz godine u godinu ima sve veći broj onih koji voze na "dva točka".

U julu će, najavljuje Rosi, desetak članova kluba krenuti na pokloničko putovanje na Hilandar. Put je dug oko 900 kilometara, a voziće se od 150 do 200 kilometara dnevno.

„Putovanje će trajati ukupno devet dana, jer ćemo biciklima ići do šest dana, na Hilandaru ćemo biti dva dana, a vratićemo se kombijem koji će biti u pratnji“, zaključio je Rosandić.

Za kraj avgusta iz ovog kluba najavljuju Drugu biciklijadu u sklopu „Dana biciklizma“, koja je ove godine okupila veliki broj biciklista.