U četvrtfinalu Kupa Republike Srpske u košarci za žene, ŽKK „Trebinje 03“ je poražen od ŽKK „Rudar sport“ iz Ugljevika rezultatom 58:64 (18:12, 15:14, 9:18, 16:20).

Zkk trebinje 03 rudar sport cetvrtfinale kupa rs

„Malene“ su odlično odigrale utakmicu i u svim segmentima igre parirali daleko iskusnijem protivniku, članu Premijer lige BiH koji u 5. Kola ima četiri pobjede i jedan poraz.

Trebinjske košarkašice su od početka utakmice zaigrale dobro i dale do znanja svojim protivnicama da će skupo „prodati kožu“. Domaće igračice su u prvoj četvrtini konstantno bile u prednosti. Nakon pet minuta igre bilo je 9:5, a na kraju prvih deset minuta 18:12.

U drugoj četvrtini nastavile su sa borbenom igrom. Obje ekipe šut nije služio, ali taj nedostatak igračice Milorada Nadaždina nadomjestile su borbenom i agresivnom igrom. Za njih nije postojala izgubljena lopta pa su svoju prednost u 15. minutu povećale na 10 koševa prednosti - 26:16, a nakon toga i 30:20.

To je bila i najveća prednost na utakmici.

Do kraja prvog poluvremena gošće iz Ugljevika smanjile su na minus sedam - 33:26.

U toku treće četvrtine u jednom momentu ponovo je bilo 10 koševa razlike 38:28, ali daleko iskusnije i fizički jače gošće smanjile su razliku, da bi u 30. minutu izjednačile na 42:42 i povele 42:44. Sa tim rezultatom ušlo se u posljednju četvrtinu.

Rezultat je u 33. minutu bio 45:45, ali su gošće u 36. minutu vodile sa 47:54. I kada su mislili da je sve gotovo Kešeljević, Dostinić, Milanović i ostale igračice dale su sve od sebe, tako da je 30 sekundi do kraja rezultat bio 55:59.

Tada je nad Kešeljević pri šutu za tri poena napravljena lična greška i sva tri slobodna bacanja ona je realizovala. Domaće su došle do zaostatka od pola koša razlike. Ipak, do kraja su gošće postigle još pet koševa i došle do pobjede od 58:64.

Malene su bile veoma blizu pobjede, njihova mladost i neiskustvo nije pobijedilo iskustvo i daleko fizički snažnije djevojke iz Ugljevika. Ostaje žal, ali gledaoci u dvorani su uživali u veoma lijepoj košarkaškoj predstavi.

Ovo je veliki povratak ženske košarke na scenu. Prije deset godina kada je ekipa „Trebinje 03“ bila seniorski prvak Republike Srpske sa sastavom koji je bio maloljetan izgleda da se se sada situacija ponavlja.

Ekipa koja je rang više od ekipe iz Trebinja i koja je fizički jača odigrala je 40 minuta zonu protiv Trebinjki koristeći tu fizičku snagu.

„Oduševljen sam igrom, pristupom i drago mi je što smo pokazali da možemo da igramo protiv najboljih  ekipa u Premijer ligi i ovo je dokaz da se možemo suprotstaviti jačima. Da je bilo malo sreće i pravde mogli smo pobijediti, ali su moje djevojke definitivno pokazale da vrijede“, rekao je Milorad Nadaždin.

Problem kod ekipe "Trebinja 03" je petica, jer nemaju na toj poziciji iskusnu i fizički jaku igračicu, ali u upravi trebinjske ekipe su uvjereni da imaju podršku na svim nivoima da osvoje prvo mjesto u ligi Republike Srpske i uđu u Premijer ligu.

Trener gostiju Ilić je rekao da je iznenađen igrom Trebinjki i da je to veoma dobra ekipa.

"Imali smo više sreće, a da je domaća ekipa pobijedila ne bi bilo nezasluženo", kazao je Ilić.

Tokom meča, u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ se čulo navijanje velikog broja gledalaca, a nakon utakmice zaslužen gromoglasan aplauz za „malene“.

ŽKK „Trebinje 03“: Kešeljević 26, A. Jokanović, S. Radovanović, Milanović 9, Putica 3, I. Jokanović 4, Dostinić 4, Gordić, Šukić, Papović 4, Škrivan 8, Šapurić. Trener: M. Nadaždin.

ŽKK „Rudar sport“: Ćorović, 13, Kokoroš 1, Rikić 1, Glotić 16, J. Radovanović 7, Đurić, Filipović 15, Zorić, M. Radovanović, Stanišić, Bučuk 11. Trener: M. Ilić.