U 3. kolu Prve ženske lige Republike Srpske u košarci ŽKK "Trebinje 03" na svom parketu je pobijedio ŽKK "Mladost" iz Prijedora rezultatom 67:27 (21:12, 15:7, 22:4, 9:4).

zkk trebinje 03

U ovoj utakmici domaće igračice su bile dominantne u svim segmentima igre. Gošće su parirale igračicama trenera Milorada Nadaždina samo u prvoj četvrtini u kojoj su postigle skoro pola od ukupnog broja koševa.

Svoju minutažu imale su sve igračice domaćeg kluba, a veliki dio utakmice Nadaždin je odmarao svoje najbolje igračice. Mlade nade koje su dobile šansu iskoristile su je i pokazale da se može računati na njih u budućnosti.

Ovom utakmicom završen je jesenji dio prvenstva, a "malene" su jedina neporažena ekipa. Njihovu dominaciju treba iskazati i brojkama jer su jedina ekipa u plus koš razlici više od 100 koševa, a ostale ekipe su u minusu.

Nakon utakmice trener Milorad Nadaždin je bio zadovoljan igrom i borbenošću svojih igračica.

"Jesenji smo prvaci, to je lijepo, ali nas već u utorak čeka pravi protivnik u četvrtfinalu Kup-a Republike Srpske gdje ćemo dočekati člana Prvenstva BiH ŽKK 'Rudar-Sport', pa ćemo moći vidjeti pravu našu snagu", rekao je Nadaždin.

Ovo je dobar razlog kažu u upravi trebinjskih košarkašica da ljubitelji košarke dođu u utorak u Sportsku dvoranu "Miloš Mrdić" da pomognu trebinjskim djevojkama da pruže što jači otpor favoriziranom protivniku koje predvodi Filipović, Glotić, Radovanović...

Utakmica 1četvrtfinala Kup-a na rasporedu je u utorak sa početkom od 18.30 časova.

KK "Trebinje 03": Kešeljević 15, A. Jokanovič 3, Ambulija 2, Putica 2, I. Jokanović 6, Dostinić 17, Gordić 2, Šukić 3, Papović 8, Radanović 2, Šapurić 5. Trener: M. Nadaždin.

ŽKK "Mladost": Papak, Knežević 2, Žigić, Turudija 8, Kantar 4, Marčetić 2, Lukić 4, Petoć 5, Ilić 2. Trener: S. Golubović.