U drugom kolu Prve lige Republike Srpske u košarci za žene, članice ŽKK "Trebinje 03" vraćaju se iz Gradiške uzdignutih ruku, jer su pobijedile domaćina, ekipu ŽKK "Kozara" rezultatom 44:103 (9:29, 13:25, 12:18, 10:31).

Zkk trebinje 03

Trebinjke su iznenadile sve prisutne u dvorani, jer su na ovo dugo putovanje otišle bez četiri igračice -  Jokanović, Milanović, Gudelj i Škrivan.

Dale su sve od sebe da se nadomjeste nedostatak ovih igračica, a to je rezultiralo jednom dobrom, agresivnom i borbenom utakmicom tokom svih 40 minuta.

Već u prvoj četvrtini gošće su nagovijestile da će iz Gradiške donijeti bodove. U prvih deset minuta postigle su 29, dok su domaće igračice postigle samo 9 koševa.

U drugoj četvrtini prednost se povećavala,  tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 22:54.

U trećoj četvrtini viđena je donekle ravnopravna igra, da bi u zadnjih deset minuta igračice Milorada Nadaždina deklasirale domaćina, tako da je na kraju semafor pokazivao rezultat 44:103.

Ovom pobjedom igračice iz Trebinja su se na neki način revanširale ekipi Kozare za prošlogodišnji poraz u Trebinju kad ih je izbacila u borbi za prvaka Republike Srpske.

U redovima domaćina bolja od ostalih bila je Ilić koja je postigla 13 koševa, a u redovima gošći Kešeljević sa 39 i Putica sa 24 koša bile su najefikasnije.

Trener Milorad Nadaždin je bio prezadovoljan igrom svojih igračica i nije krio radost ni oduševljenje ovom izuzetnom podvigu.

"U prošlom kolu pobijedili smo Igman, a večeras Kozaru. Idemo korak po korak i vjerujem u svoje igračice koje su i večeras pokazale da znaju i mogu", rekao je Nadaždin.

U sljedećem kolu u Trebinje dolazi ŽKK "Mladost" iz Prijedora.

ŽKK "Kozara": S. Škrbić 5, Kovačević , M. Škrbić 4, Ćuk 7, Pilipović 7, Ilić 13, Trninić, Popović, Subašić, Dodik, Gagić 5. Trener: R. Gagić.

ŽKK "Trebinje 03": Kešeljević 39, Šapurić 2, Ambulija, A. Jokanović 2, Dostinić 17, Gordić 4, Šukić 10, Putica 24, Papović 6, Spahić. Trener: Milorad Nadaždin.