Košarkašice ŽKK „Trebinje 03“ počele su sa pripremama za nastupajuće prvenstvo.

zkk trebinje 03 pripreme

Prošlogodišnja sezona bila je jedna od najuspješnijih, jer su osvojene titule u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji u Republici Srpskoj, vicešampionke RS su bile pionirke, a kao kruna svega kadetkinje su bile prvakinje BiH sa jednom dominantnom igrom kroz cijelo prvenstvo.

„Nakon dobre sezone uslijedili su pozivi za Saru Milanović u juniorskoj, te Mariju Kešeljević i Anicu Škrivan za kadetsku reprezentaciju BiH“, rekao je trener Milorad Nadaždin.

Prošlom sezonom zadovoljan je Nadaždin i u novu sezonu njegov klub ulazi sa željom da ponovi prošlogodišnje uspjehe.

Mladi krajišnik se pojačao u kadetskoj i juniorskoj selekciji, doveo nekoliko igračica, ali trebinjske košarkašice se neće predavati.

„Mi ovako mali, a boje nas se - to nam imponuje i daje nam dodatnu snagu, a mi idemo sa istim sastavom“, kaže Nadaždin, dodajući da će se sve uraditi na ispravljanju grešaka iz prošle sezone.

Na Evropsko kadetsko prvenstvo B divizije u Skoplje otišle su Kešeljević i Škrivan i pokazale veoma dobre igre.

Marija Kešeljević je bila MVP reprezentacije BiH, a Anica Škrivan četvrta po korisnosti u ekipi. Obje su odigrale odlično i svojom igrom su zadovoljile sve.

Za Mariju i Anicu ovo je bilo jedno veliko iskustvo koje će im mnogo pomoći u daljoj karijeri.

zkk trebinje 03 pripreme

„Predstavile smo naš grad u najljepšem svjetlu i čast mi je bila što sam bila na Evropskom prvenstvu“, rekla je Marija Kešeljević.

Anica Škrivan puna je utisaka iz Skoplja.

„Dali smo sve od sebe i smatram da smo ostvarile dobar rezultat jer su kvalitetne ekipe bile na prvenstvu“, rekla nam je Škrivan.