Kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba /ŽKK/ "Trebinje 03" nove su prvakinje Lige mladih BiH, nakon što su u finalnoj utakmici u Sarajevu pobijedile ekipu "Mladog Krajišnika Feniks " iz Banjaluke rezultatom 67:73 (11:29, 21:21, 22:13, 13:10).

liga mladih zkk trebinje 03

Trebinjke su se u finale plasirale nakon velikog preokreta u polufinalu i pobjede nad ekipom ŽKK "Livno" rezultatom 74:63.

Košarkašice trenera Milorada Nadaždina dobro su otvorile utakmicu i od početka do kraja meča su bile u vođstvu.

Nakon prvih deset minuta bile su u vođstvu 11:29 i već tada se "nazirao" pobjednik. Trebinjke su u ovoj četvrtini dominirale parketom sarajevske "Skenderije" i u svakom segmentu igre bile su dominantnije.

U drugih deset minuta viđena je izjednačena borba oba tima - koš po koš sa obje strane, tako da se na odmor otišlo sa vođstvom Trebinjki od 18 koševa razlike - 32:50.

U trećoj četvrtini Banjalučanke su zaigrale bolje i dobile su ovu četvrtinu u svoju korist sa devet koševa razlike. Sa rezultatom 54:63 ušlo se u zadnjih deset minuta.

Pred kraj treće četvrtine, u 29. minutu, zbog pet ličnih grešaka parket je napustila do tada najbolji akter utakmice Kešeljević, pa je ekipa iz Trebinja u posljednju četvrtinu ušla znatno oslabljena.

Neigranje Marije Kešeljević se osjetilo u igri Trebinjki, tako da su Banjalučanke malo po malo smanjivale razliku. U 36. minutu smanjile su rezultat na 65:67. Tada su kadetkinje iz grada podno Leotara u dva minuta  napravile mini seriju od 2:6 i došle do vođstva 67:73.

U zadnja dva minuta utakmice ni jedna ekipa nije postigla koš, tako da je to bio i konačan rezultat ovog uzbudljivog finala.

Osim Kešeljević, koja je imala dabl-dabl učinak - 33 koša i 11 asistencija, istakle su se i Škrivan sa 18 koševa i devet skokova i Papović sa sedam koševa i 16 skokova.

Mlada Kešeljević je proglašena za MVP titulu u kategoriji kadetkinja Lige mladih.

liga mladih zkk trebinje 03

Nakon utakmice, slavlje u redovima "Trebinja 03" jer je osvojena titula u veoma jakoj konkurenciji prvoligaških ekipa kao što su "Željezničar", "Mladi Krajišnik", "Lider"...

Trener Milorad Nadaždin kazao je da je prezadovoljan sa onim što su njegove igračice pokazale tokom cijelog prvenstva, te da je posebno ponosan na činjenicu da su i bez najbolje igračice - Kešeljević, uspjele da pobijede.

"One su budućnost ne samo trebinjske ženske košarke, već i šire", rekao je Nadaždin.

ŽKK "Trebinje 03": Kešeljević 33, Miletić 2, Tomašević 9, Milanović, Jokanović 4, Radovanović, Škrivan 18, Papović 7, Spahić, Mrdić, Arsenić, Mihojević. Trener: Milorad Nadaždin.