Novoizabrana rukovodstva mjesnih zajednica na području Trebinja već uveliko su se uzela u koštac sa rješavanjem problema u naseljima za koja su zaduženi, ali i u stvaranju boljih uslova za život, druženje i igru svojih najmlađih komšija.

redzepovina uredjenje terena

Tako je savjet Mjesne zajednice /MZ/ Zasad odlučio da u jednoj od svojih prvih akcija pokrene uređenje igrališta na Redžepovini, koje je zbog dugogodišnjeg neodržavanja bilo zapušteno i nije imalo adekvatne uslove, neophodne za sportska takmičenja.

Odlučili su, kaže predsjednik MZ Zasad Slavenko Lakić, da se organizuju i da zajedno sa komšijama urede i očiste ovo igralište, na kome su fudbal igrale brojne generacije Zasađana i Mostaćana.

"Sada smo osposobili igralište za djecu, mlade i malo starije. Oni će se ponovo okupljati na Redžepovini i igrati fudbal, pa neka bolji pobjeđuje, a onaj drugi sportski podnosi poraz", kazao je Lakić za TrebinjeLive.info.

Redžepovini, otkriva on, tek slijedi uređenje. A danas su na sportskom terenu prvo bili ljudi sa trimerima, nakon čega je teren ispunila dječija graja. Ponovo su "zaigrali lopte", pa su se čuli komentari da "ovako nije bilo ni u ona srećna vremena".

Pored čišćenja terena, sređeni su i golovi, a i zarđali koš je ponovo u funkciji i čeka neke nove klince da ispod njega zaigraju basket i "zakucaju" loptom za novo druženje na Redžepovini.

„Pokušavamo da oživimo kraj i podsjetimo ljude na neke zdrave vrijednosti. Očekuje nas još radova, a pored igrališta, želimo da napravimo i još dosta sportskih i dječijih sadržaja. Potrebno je malo finansijskih sredstava i dosta dobre volje", naveo je Lakić.

Mjesnoj zajednici Zasad, pored Zasada i Mostaća, pripadaju i Dražin Do, Gomiljani i sela Trebinjskih brda.

redzepovina uredjenje terena redzepovina uredjenje terena