U drugoj utakmici polufinalnog doigravanja za prvaka Republike Srpske košarkašice "Trebinje 03" pobijedile su u Aleksandrovcu ŽKK "Kozara" iz Gradiške rezultatom 70:76 (11:17, 13:22, 28:19, 18:18).

zkk trebinje 03

Ovom pobjedom Trebinjke su se revanširale protivniku i izborile "majstoricu" u kojoj će biti domaćini.

"Malene" su vodile od samog početka utakmice. Za razliku od utakmice prije osam dana, igračice trenera Milorada Nadaždina igrale su strpljivo, čekale grešku domaćina i na kraju sigurno pobijedile.

Pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom Trebinjki od 24:39. Treću četvrtinu domaće igračice dobile su sa devet koševa razlike, tako da se u zadnjih deset minuta ušlo sa rezultatom 52:58.

Posljednjih deset minuta igrao se poen za poen i "malene" su do kraja kontrolisale rezultat.

Nakon utakmice radost i veselje u taboru igračica sa juga Republike Srpske, jer su pokazale da uvijek daju sve od sebe i da izgaraju na parketu za svoj klub.

"Poentirala je Gudelj, ali veliki doprinos dala je i Miljanović svojom snagom, agresijom i povukla je ostale igračice u ovu pobjedu", rekao je trener Milorad Nadaždin i dodao da su sve igračice prije utakmice bile riješene da u ovom meču pobijede.

Utakmici je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je upoznao igračice iz Trebinja i pohvalno se izrazio o timu iz Trebinja.

ŽKK "Kozara": S. Škrbić 13, Toljagić 6, M. Škrbić 12, Palija, Sarić, Ilić 4, Trninić 10, Barac, Gagić 23, Ivaštanin, Orašanin, Kovačević. Trener: M. Trivunović.

ŽKK "Trebinje 03": Radovanović, Kešeljević 7, Miljanović 4, Milanović 10, Tomašević, Jokanović 2, Dostinić, Gudelj 38, Šukić 9, Putica 4, Papović 2, Kovačević. Trener: Milorad Nadaždin.