U Trebinju će od 9. do 12. februara biti održan 4. simpozijum "Teologija u javnoj sferi", koji će okupiti eminentne teologe i naučnike iz različitih oblasti društvenog života.

teologija u javnoj sferi trebinje

Simpozijum je osmišljen kao svojevrsni festival koji će u sebi obuhvatati različite sadržaje: panel diskusije, predavanja, predstavu i izložbe, a biće svečano zaključen evharistijskim slavljem u nedjelju, u trebinjskom Sabornom hramu.

Tokom simpozijuma, pored predavanja na različitete teme, biće organizovane izložbe Branka Radulovića i o carskoj porodici Romanov, predstavljanje knjige "Patrologija" umirovljenog vladike Atanasije Jevtića, predstava "Sedam" u organizaciji Međureligijskog vijeća BiH na temu nasilja nad ženama.

Kako je najavljeno, između ostalih, gosti simpozijuma biće prof. dr Rade Kisić, otac Ignjatije Šestakov, mr Vuk Jeremić, prof. dr Zoran Krstić, prof. dr Žarko Trebješanin, prof. dr Boris Brajović, dr Julija Vidović, dr Pantelis Kalaitzidis.

Simpozijum organizuje novoosnovani Centar za filosofiju i teologiju Trebinje, koji radi pri Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

Sesije simpozijuma biće održane u Kulturnom centru Trebinje.

Program simpozijuma možete da pogledate OVDJE.