Nakon niza problema sa kojima su se suočavače tokom cijele sezone, besparice, povreda ključnih igračica, košarkašice "Trebinja 03" pobijedile su ekipu Mladosti iz Prijedora rezultatom 85-81, poslije produžetaka.

zkk trebinje 03 finale prvenstva rs

Ovom pobjedom ujedno su ostvarile plasman u finale plej-ofa Košarkaškog prvenstva Republike Srpske i došle na korak od povratka u Premijer ligu BiH.

U uzbuljivoj završnici Trebinjke su pokazale svoju klasu, snagu i upornost i uprkos povredama dvije igračice ostvarile zaslužen trijumf.

Konačni rezultat od 85-81, po četvrtinama 15-16, 12-17, 26-25, 21-16 i u produžetku 11-7 dovoljno odslikava stanje na terenu.

Mlađane Kešeljević sa 20, Milanović sa 16 i iskusna Kovačević sa 14 poena predvodile su razigrane „malene“ na putu do pobjede.

Upravo taj spoj mladosti i iskustva donio je prevagu u ovom duelu. Đurđević sa 27 i Kovač sa 23 poena su bile najbolje u ekipi Mladosti.

„Timska igra je odlučila. Igrali smo bez važnih igračica - Papovićeve i Radovanovićeve koje su se povrijedile veče uoči duela. Ali to je curama bio dodatni motiv da daju sve od sebe i pobjede. Hvala im na ovoj pobjedi“, kaže trener ŽKK „Trebinje 03“ Milorad Nadaždin.

Na trenutke je gorička „kutija šibica“ i igra trebinjskih „malenih“ podsjećala na one zlatne dane trebinjske ženske košarke. Titule koje mlađe kategorije redovno osvajaju su uvertira u nove lijepe dane trebinjske ženske košarke. Priliku za plasman u Premijer ligu Trebinje 03 imće u tri duela sa Kozarom iz Gradiške. Znanja imaju, volje ne nedostaje, podrška treba. Navijačka nadamo se neće izostati.