Proteklog vikenda u Trebinju i u Novom Gradu održani su finalni turniri Prvenstva Republike Srpske u košarci za žene u kategoriji pionirki i juniorki na kojem su učestvovale i košarkašice ŽKK "Trebinje 03".

zkk trebinje

U Trebinju su pionirke osvojile drugo mjesto, a juniorke u Novom Gradu četvrto. Pionirke iz Trebinja u konkurenciji ekipa ŽKK "Feniks", KK "Igokea" i OŽKK "Igman" osvojile su srebrnu medalju. Pobijedile su danas Igokeu 34:19 i Igman 66:36, a juče su u prvoj utakmici izgubile od Feniksa rezultatom 41:60.

Ispostavilo se da je ta prva utakmica i odlučila pobjednika ovog turnira i osvajača zlatne medalje. Mlade Trebinjke u ovoj utakmici su se dobro držale tokom prvog poluvremena, tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 18:18.

Pad u igri igračica trenera Dragana Mrdića uslijedio je u trećoj četvrtini koju su Banjalučanke dobile rezultatom 25:7. Četvrta četvrtina je bila samo formalnost jer su gošće prednost iz treće četvrtine sačuvale i ovaj meč riješile u svoju korist 60:41.

Trener Trebinjki Dragan Mrdić rekao je da su njegove djevojke dale sve od sebe, ali da ipak postoji žal za izgubljenom šansom.

"U trećoj četvrtini moje igračice nisu se najbolje snašle, ali ja im čestitam na osvojenoj srebrnoj medalji", istakao je Mrdić.

ŽKK "Trebinje 03": Mrdić 5, Milanović 8, T. Vučinić 18, Jokanović 16, Benderać 36, Mihojević, J. Vučinić 2, Daković 25, Škrivan 22, Šljuka 2, Arsenić 4, Cvijetić 6, Marković. Trener: Dragan Mrdić.

JUNIORKE ČETVRTE

Juniorke ŽKK "Trebinje 03" na finalnom turniru koji je održan u Novom Gradu uz učešće ekipa OŽKK "Feniks" iz Banja Luke, ŽKK "Mladost" iz Gacka i ŽKK "Sloboda" iz Novog Grada osvojile su četvrto mjesto.

Trebinjke su izgubile u subotu od Banjalučanki rezultatom 91:63, a danas od Gačanki 70:69 i domaćina turnira ŽKK Slobode 61:51.

ŽKK "Trebinje 03": Kešeljević, Miletić, S. Milanović, Tomašević, Jokanović, Šapurić, Gordić, Šukić, Papović, Putica. Trener: Milorad Nadaždin.

U upravi ŽKK Trebinje ističu da njihova ekipa već desetak godina igra finalne turnire u svim konkurencijama i osvajaju se medalje. To nisu postigli ni klubovi sa većom finansijskom podrškom, ali entuzijasti i zaljubljenici u igri pod obručem kažu da i u budućnosti rezultati neće izostati.