Košarkašice „Trebinja 03“ pobijedile su večeras na svom terenu ekipu „Kozare“ iz Gradiške rezultatom 74-63, po četvrtinama 23-16, 13-11, 21-22 i 17-14 u utakmici 5. kola Prve ženske košarkaške lige Republike Srpske.

zkk trebinje 03

Ovom pobjedom Trebinjke su zaokružile još jednu uspješnu sezonu i na najljepši način najavile 2016. godinu.

U današnjem, na trenutke neizvjesnom meču, košarkašice „Trebinja 03“ bile su bolje u presudnim trenucima i ostvarile zasluženu pobjedu.

Gošče su povele na samom početku sa 0:2, a tokom cijele utakmice domaće igračice su bile u vođstvu. Najveća prednost bila je 11 koševa. Presudan momenat u igri bio je u 37. minutu, kada su domaće igračice napravile 8:0, što se ispostavilo kao presudni momenat na današnjoj utakmici.

Kod pobjedničke ekipe najbolje su bile Dostinić sa 20, Ćuk sa 13 i Vukajlović sa 11 poena. Kod gostujuće ekipe, Škrbić i Popović sa po 21 poenom bile su najbolje igračice.

"U utakmicu smo ušli veoma mekano. Nije bilo pritisaka igrača na nekih pola metra da bi to bila puna odbrana. Puštali smo gostujuće igrače da igraju i kao rezultat toga dođe do skoka protivnika u napadu", rekao je Milorad Nadaždin, trener ŽKK "Trebinje 03".

On je dodao da je suštinski razlog velikog broja skokova gostiju jer njegove igračice nisu bile spremne da ih drže pod kontrolom.

"Generalno, ja sam zadovoljan. Sve utakmice smo do sada dobili i prvi smo na tabeli u jesenjem dijelu takmičenja, a na proljeće bi trebala da bude druga priča. Trebale bi da se oporave povrijeđene igračice" istakao je Nadaždin.

Nadaždin je napomenuo da su se sve mlađe kategorije Trebinja 03 - pionirke, kadetkinje i juniorke, plasirale na republičko takmičenje.

"Nadam se da idemo na finale u sve tri kategorije", zaključio je trener Trebinjki.

Drugi dio prvenstva počinje 6. februara 2016. godine.

ŽKK "Trebinje 03": Radovanović 2, Kešeljević 8, Jokanović, Milanović 2, Vukajlović 10, Ćuk 13, Dostinić 20, Kandić, Trklja, Putica 7, Papović 9, Kovačević 3.

ŽKK "Kozara": Škrbić 21, Toljagić 6, M. Škrbić 9, Popović 21, Gvozderac 6, Kozić, Novak, Ivaštanin, Bijelić, Bjelovuk.