Nakon prvog TrebinjeLive specijala posvećenog istorijskim činjenicama vezanim za naš grad, a koje zvanični predstavnici istorije kriju od očiju javnosti, zajedno sa saradnicima iz Trebinja i Beograda pripremili smo novi specijal obogaćen novim činjenicama.

trebinje grad

U specijalu koji će se objavljivati u nekoliko nastavaka, detaljnije ćemo pisati o istorijskim činjenicama vezanim za naš grad prije perioda države Nemanjića, turističkim potencijalima istorijske ponude i strahu aktuelnih istoričara da govore na temu prave istorijske istine.

I ovoga puta, naši saradnici iz Beograda i Trebinja, koji se već godinama bave istorijom prije Nemanjića, pripremili su tekstove lako razumljive običnim čitaocima.

U prvom specijalu, koji je iz dana u dan obarao rejtinge čitanosti, oslanjali smo se na naše savremenike poput Jovana I. Deretića i Milenka Bijelića, dok će ovoga puta osnova trebinjske istorije biti predstavljena dijelom i od autora iz 18. i 19. vijeka.

Takođe, i ovoga puta pozivamo čitaoce da svojim komentarima i zdravim kritikama doprinesu da Trebinje zauzme mjesto koje mu i pripada na istorijskoj sceni svijeta.