Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga rekao je da je radom Košarkaškog kampa u Trebinju poslata poruka da sport treba da okuplja i spaja i istakao da su djeca na ovim terenima stekla nova prijateljstva što je bio i cilj.

dejan bodiroga fk partizan predsjednik

Bodiroga je istakao da je za njegov fizički i duhovni povratak u Hercegovinu najzaslužniji NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovači i primorski Grigorije kome je zhvalio što je na jednom mjestu sabrao sve te mlade ljude koji su tokom 10 godina sticali sportska znanja i prijateljstva.

On je veliku zahvalnost izrazio i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za podršku svih 10 godina postojanja Košarkaškog kampa "Dejan Bodiroga".

"Kamp je postao tradicionalan i ponosni smo šta smo do sada uradili jer je kroz njega prošlo 3.000 djece iz 32 zemlje svijeta, a sa njima su radili poznati košakraški stručnjaci", naveo je Bodiroga.

On je istakao da je veoma važno u ovom poslu bilo što su Trebinje i Republika Srpska pokazali jednu širinu i da su otvoreni za sve ljude dobre volje, što su djeca i osjetila, pa su se vraćala u ovoj grad.

Bodiroga je poručio da će Košarkaški kamp i nakon ovog jubileja da živi i da u Trebinju okuplja mlade i talentovane sportiste.

NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i promorski Grigorije večeras je u Trebinju poželio da kamp "Dejan Bodiroga" još spremnije dočeka sljedeći jubilej, a potom i svoje punoljetstvo na dobrobit svih onih koji ga pohode, kao i grada i njegovih stanovnika.

Vladika Grigorije istakao je da su profesionalnost, odgovornost i istrajnost Dejana Bodiroge došli i ovog puta do izražaja kao i svemu drugom čime se bavio.

"Dejan nije samo veliki sportista, već i čovjek velikog i milostivog srca koji sve čini sa vjerom u dobro i u Hrista, bez čijeg sadejstva i pomoći nijedan poduhvat i podvig ne može biti sproveden u djelo", poručio je vladika Grigorije.

Ukazujući na velike rezultate Bodiroginog desetogodišnjeg truda, rada i posvećenosti kampu, vladika Grigorije istakao je da nema ništa ljepše ni uzvišenije "od toga kada gledate sopstveno čedo kako raste, pravi prve korake, stasava i razvija se, a potom smjelo i odlučno zakorači u život, umnožavajući razloge za radost i ponos svojim roditeljima".

Proslavljeni filmski režiser Emir Kusturica, prisustvujući svečanosti obilježavanja 10 godina kampa Dejan Bodiroga, istakao je da jedan čovjek kada u svom poslu uspije i dotakne nebo poslije toga može da uvede i druge i da im otvori vrata da kroz njih prođu i jednog dana budu, ako ne isto što i oni, onda nešto veće ili manje od njih.

Na svečanosto je prikazan dokumentarni film o 10 godina Košarkaškog kampa "Dejan Bodiroga", čiji su akteri djeca iz cijelog svijeta.

Osim Bodiroge, vladike Grigorija i Kusturice, obilježavanju deset godina kampa prisustvovao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, proslavljeni košarkaš Žarko Varajić, predsjednik KK "Partizan" Predrag Danilović, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, otac Novaka Đokovića Srđan Đoković, glumac Zoran Cvijanović, te mnoge druge ličnosti iz javnog života Republike Srpske i Srbije.