Kamp proslavljenog košarkaša Dejana Bodiroge ove godine nije održan u Trebinju, iako je već bio prerastao u tradicionalnu manifestaciju koja je godinama unazad okupljala više stotina učesnika iz svih dijelova svijeta.

Kamp Dejan Bodiroga

Iznenadilo je to cijelo sportsko Trebinje, ali i ljude sa strane koji su svoju djecu željeli da pošalju na treninge kod istaknutih košarkaških stručnjaka koji su u proteklih 11 godina bili gosti našeg grada od kraja juna do kraja jula.

Iako smo pokušali da dođemo do zvanične informacije - zbog čega kamp ove godine nije održan, niko iz organizacije se nije javljao na naše telefonske pozive.

Međutim, TrebinjeLive.info nezvanično saznaje da se na lokaciji sportskih terena "Srđan Aleksić" planira izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa, u čijem produžetku bi bila rekonstruisana i "Begova kuća".

Objekti Dejana Bodiroge nalaze se na zemljištu koje je u vlasništvu Fondacije "Centar za razvoj fizičke i duhovne kulture" iz Trebinja, koje je u martu ove godine uputilo pismo namjere prema gradu Trebinju, u kome je navelo da na toj lokaciji planiraju izgradnju zgrada i rekonstrukciju Begove kuće.

U Gradskoj upravi nam je potvrđeno da je u toku izrada detaljnog urbanističkog projekta, koji je predviđen u okviru izrade Regulacionog plana Bregovi.

Zvaničnih informacija o početku radova na ovoj lokaciji još uvijek nema, ali TrebinjeLive.info saznaje da će prema aktuelnom planu biti porušeni sportski tereni i prateći objekat kompleksa, te da će se vrlo brzo početi sa uvođenjem izvođača radova u posao.

Investitor za sada nije poznat.

Nezvanične informacije kažu i da se kamp Dejana Bodiroge više neće održaviti, bar ne na terenima u Bregovima, dok, s druge strane, organizatori uveliko razmišljaju da li da se isti više uopšte i organizuje u narednim godinama i gdje!?