Na području Slanog, na teritoriji Hrvatske, registrovan je zemljotres sa magnitudom 3,6 jedinica Rihterove skale, koji su mogli osjetiti i građani Trebinja koji žive na višim spratovima, potvrđeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske. Dežurni seizmolog Vesna Šipka rekla je Srni da je zemljotres registrovan u 23.25 časova.

zemljotres kod trebinja i livna

"Zemljotres na području Slanog je u epicentralnoj zoni imao intenzitet pet stepeni Merkalijeve skale, što je intenzitet koji građani mogu osjetiti, ali ne može izazvati oštećenja", navela je Šipka.

Ona je rekla da je sinoć došlo do nekoliko zemljotresa na području sarajevske regije, ističući da su uglavnom svi bili malih magnituda, ispod dvije jedinice Rihtera, sem jednog koji se desio šest kilometara južno od Pala u 19.55 časova i koji je imao magnitutu 2,3 jedinica Rihtera.

"Zemljotresi magnitute ispod dvije jedinice Rihtera ne mogu se osjetiti, dok je zemljotres magnitude 2,3 jedinice Rihtera imao intenzitet tri stepena Merkalijeve skale što je donja granica osjećenosti", pojasnila je Šipka.