Mogućnosti privredne i druge saradnje matice sa Trebinjem i Hercegovinom – bila je tema razgovora gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića i predsjednika Skupštine grada Slobodana Prtila sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem, koji danas boravi u posjeti našem gradu.

ambasador-srbije „U iscrpnoj razmjeni mišljenja definisali smo neke oblasti u kojima će ambasada Srbije i gradska uprava u Trebinju raditi na razvijanju boljih i prisnijih odnosa“, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Vučurević zahvalivši ambasadoru Srbije na dosadašnjem aktivnom angažmanu u snaženju privrednih, kulturnih i drugih veza Srbije sa sunarodnicima u Hercegovini.

Vukićević je ocijenio da Srbija i Srpska kroz zajedničke projekte njeguju veoma dobre odnose, te da perspektiva ima za saradnju u obostranom interesu i kada su u pitanju Trebinje i Hercegovina.

„Konkretno, imate ovdje fabriku ‘Svislajon’ iz Srbije – gledaćemo da se saradnja u toj oblasti proširuje. Ovdje ima i puno prostora za razvoj vinarstva i turizma. Srbiji je u interesu oživljavanje svih krajeva našeg naroda, bez obzira u kojoj državi se nalaze“, istakao je Stanimirović.

Ambasador Vukićević sastao se i sa predstavnicima Saveza opština i gradova Istočne Hercegovine.