Povom protesta radnica "Imeksa" danas se saopštenjem oglasio Gradski odbor NDP-a Trebinju, u kojem pozivaju predsjednika Srpske Milorada Dodika i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, da ispune obećanje dato u prethodnom periodu.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Zadnjih desetak dana svjedoci smo ogorčenih i potpuno opravdanih protesta bivših radnica „Novoteks“-a, koje proteklih mjeseci rade u sklopu novih pogona Vlade RS-a i traže samo jedno – da im se plati ono što su pošteno i s mukom zaradile.

Da postoji uređen sistem, o ovome, nažalost, danas ne bi govorili, zato što se isplata plate za vrijedan i pošten rad  podrazumijeva svuda u svijetu, samo ne kod nas u Republici Srpskoj, gdje svako obećava šta stigne.

Zato i jeste naš poziv ovoj gospodi; predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i gradonačelniku Slavku Vučureviću, da ispune obećanja data u prethodnom periodu.

Predsjednik Milorad Dodik je prije samo dvanaest mjeseci najavio posao za 2.000 radnika u tekstilnoj industriji na području Hercegovine i već je jasno da se to neće ostvariti. Ostaće još jedno veliko neispunjeno obećanje dato u Hercegovini. Pored Vučetića, riješite se usluga i gospođe Janković i nađite novog partnera, kako bi ove naše sugrađanke nastavile da rade.

Gradonačelnik Vučurević je prije samo 20 mjeseci u sklopu svoje kampanje za lokalne izbore, najavljivao pokretanje proizvodnje u „Novoteks“-u i zapošljavanje svih radnica.

Naravno danas ćuti i misli da smo mu zaboravili dato obećanje. Lista obećanja gradonačelnika je preduga, a „Novoteks“ je samo jedna od njih

Zato smatramo da i jedan i drugi moraju izaći pred ove naše sugrađanke i riješiti njihove probleme.
Oni to mogu, i moraju ispuniti obećano!