Povećanje komunalne takse od 1.000 odsto za oblast proizvodnje električne energije, koje je ranije usvojila Skupština grada Trebinje, počelo je negativno da se odražava, jer se pojedine kompanije preseljavaju iz ove lokalne zajednice u Bileću, tvrde u trebinjskom NDP-u.

ndp slobodan saraba intervju

"NDP je i u decembru, kada je ta odluka usvojena, smatrao da će to proizvesti neželjene efekte po grad, što se ispostavilo tačnim", rekao je novinarima predsjednik gradskog odbora NDP-a Trebinje Slobodan Šaraba.

On je naveo da je komapanija EFT, koja je u Trebinju imala predstavništvo, odlučila da zbog visine komunalne takse seli u susjednu opštinu Bileća, gdje tih taksi nema ili su minimalne.

"Ova kompanija je tu taksu u prošloj godini platila 5.000 KM, dok im je posljednjim povećanjem taj iznos povećan na 50.000 KM", rekao je Šaraba, dodajući da će njihovim seljenjem i odlaskom pet-šest zaposlenih ljudi Trebinje samo biti na gubitku.

On smatra da se sa predstavnicima te kompanije, koja je poznata u cijelom regionu, trebalo raditi na uspostavljanju ozbiljnijih kontakata.

Šaraba je rekao da će NDP na narednoj sjednici Skupštine grada predložiti da se ta komunalna taksa smanji ili da se utvrdi neko povećanje, ali u dogovoru sa vlasnicima kompanije EFT.

Predstavnici EFT-a u Trebinju rekli su da ne mogu davati informacije o ovom pitanju bez nadležnih u Beogradu.