U organizaciji Šahovskog kluba "Kotor" iz Kotora i osoblja Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru, proteklog vikenda je u ovom gradu organizovan tradicionalni 8. novogodišnji turnir za djecu.

djeca sah novogodisnji turnir kotor

Na turniru je uzelo učešće 89 takmičara iz Crne Gore i Trebinja. Odigrano je devet kola po pravilima brzopoteznog šaha. Pobjednik je 14-godišnji Lazar Lukić iz Podgorivce, drugi je Stefan Mandić iz Nikšića, dok treće mjesto pripalo Jovanu Kovačeviću iz Podgorice.

Pobjednici po kategorijama: dječaci do osam godina Đorđe Anđelić iz Nikšića, do deset godina Darko Šuković iz Podgorice. U konkurenciji do dvanaest godina Dario Alivodić (Podgorica) i do četrnaest godina generalni pobjednik je Lazar Lukić.

U konkurenciji djevojčica do osam godina najbolja je Tamara Đukanović iz Podgorice, do deset godina najbolja je Marija Benderać iz Trebinja, do dvanaest godina prvo mjesto je pripalo Nikolini Anđelić iz Nikšića. U konkurenciji djevojčica do četrnaest godina prvo mjesto dijele Anja Zorčić iz Zelenike i Ana Vukasović iz Kotora. Najbolji šahista Resursdnog centra je Dragan Šćekić.

U toku turnira učesnike je posjetio Djed Mraz koji je podijelio novogodišnje paketiće, a tu je bila i šahovska torta koju su djeca u slast pojela.