Juče je u Banja Luci održan Kup Republike Srpske u karateu, na kome je nastupilo 410 sportista iz 30 klubova, a među njima i 40 sportista Kluba borilačkih sportova Trebinje.

kup rs u karateu banjaluka

Iako je rezultat od 15 osvojenih medalja od toga 2 zlatne, 2 srebrne i 11 bronzanih medalja i te kako značajan u ovoj ekipi kažu da je moralo bolje. “U nekim kategorijama bila je veoma jaka konkurencija, bilo je mečeva u kojima su nas sudije oštetile ali najviše smo mi griješili”, ističe Radomir Milić.

Najsjajnije medalje osvojili mlađi pioniri Rastko Spaić do 32 kilograma i Aleksandar Bošnjak preko 37 kg.

Srebrnim medaljama okitili su se mlađi pionir Damjan Marić do 32 kilograma i Marko Trklja preko 41 kilogram.

Vrijedan rezultat osvajanjem bronzanih medalja Rastko Spaić u katama za pionire,Vasilije Kosjerina u katama za starije pionire, stariji pioniri Aleksa Miljanović borbe + 41 kilograma, Stefan Ratković - 40 kilograma, nade Bojan Ćuk do 45 kilograma, Igor Kuljić do 55 kilograma, Milovan Milić preko 50 kilograma, mlađe kadetkinje Tamara Milić do 50 kilograma i Anastasija Vuković preko 55 kilograma.

Bronzanim odličjima okitili su se tim u borbama muške nade ( Tripo Vuković, Stefan Ratković, Milovan Milić), tim u borbama mlađe kadetkinje ( Sandra Branković, Anastasija Vuković i Tamara Milić).

Najuspješniji u redovima KBS Trebinje je bio Rastko Spaić sa osvojenom jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljom.