U Bileći je juče održano Prvenstvo u karateu za poletarce, pionire i nade za regiju Sarajevo-Romanija i Hercegovina na kome je učestovalo 12 klubova sa oko 300 takmičara, a članovi Kluba borilačkih sportova "Trebinje" osvojili su 12 medalja od toga dvije zlatne, šest srebrnih i četiri bronzane.

karatisti klub borilackih sportova trebinje prvenstvo bileca

Najsjajnija odličja osvojili su Rastko Spaić, mlađi pioniri do 34 kilograma i Marko Miljković  stariji pioniri preko 55 kilograma.

Srebrnim medaljama okitili su se Marko Trklja, stariji pionir preko 45 kilograma, Rastko Spaić u katama mlađi pionir drugi nivo, Aleksandar Bošnjak mlađi pionir preko 39 kilograma i Tripo Vuković nade do 50 kilograma, ekipa u borbama mlađi pioniri u sastavu Rastko Spaić, Aleksandar Bošnjak, Aljoša Ćurić i Boško Vučinić, te stariji pioniri u sastavu Matija Krunić, Marko Trklja, Aleksa Miljanović i Đorđe Čičković.

Bronzane medalje su osvojili Ivan Ribić, nade do 55 kilograma, Marko Krunić, stariji pioniri do 55 kilograma, Aljoša Ćurić stariji pionir preko 39 kilograma kao i ekipa muške nade u borbama u sastavu Stefan Ratković, Bojan Ćuk, Dejan Tasovac i Tripo Vuković.

Kako kaže Radomir Milić, trener Kluba borilačkih sportova "Trebinje", odlične rezultate osvojili su mladi takmičari kojima je ovo bio debitantski nastup i valja očekivati da će u narednom period rezultati biti još i bolji.