Jučer je u Ambasadi Republike Njemačke organizovan svečani prijem povodom obilježavanja i proslave Dana Savezne Republike Njemačke i ujedinja Istočne i Zapadne Njemačke. Svečanosti su prisustvovale brojne strane diplomate i predstavnici domaćeg javnog života, a na listi visokih zvanica Njene ekselencije ambasadorke, Ulrike Knoc, bio je Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, koji je na poziv ambasadorke Knoc prisusvovao jučerašnjoj proslavi i svečanom prijemu.

Slavko Vučurević i ambasadorka Njemačke

Prema riječima gradonačelnika Trebinja, osim sa ambasadorkom Knoc na prijemu se sastao i sa brojnim stranim diplomatama i visokim funkcionerima, između ostalog sa ambasadorima Velike Britanije, Francuske, Rumunije, te brojnim diplomatama i predstavnicima Evropske Unije.

Iako se Vučurević sa većinom zvanica sastajao i ranije, prijem je bio još jedna prilika da razgovara i razmijeni mišljenja sa zvaničnicima koji imaju uticaj i mogu pomoći razvoju Trebinja. Osim toga, prijem je bio značajan jer je bio i jedinstvena prilika da proširi poznanstva i uspostavi kontakte sa zvaničnicima koje ranije nije poznavao – rekao je gradonačelnik Trebinja.

Napominjemo da je ambasadorka Republike Njemačke početkom godine boravila u posjeti gradonačelniku Trebinja kada je u Gradskoj upravi bio organizovan svečani prijem za Ekselenciju i njene bliske saradnike.