slavko vucurevic sps.jpg

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Trebinja Slavko Vučurević novi je član Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske /SPS/ u Trebinju i šef povjereništva ovog odbora, rekao je predsjednik SPS-a Goran Selak.

Selak je najavio da će u narednom periodu biti sprovedeni unutarstranački izbori na kojima će biti izabrano rukovodstvo Gradske organizacije SPS-a u Trebinju.

"SPS nastavlja da raste i jača u svim izbornim jedinicama u Srspkoj, a danas smo u Trebinju imali priliku da poželimo dobrodošlicu novim članovima koji će ubuduće djelovati kao dio našeg tima u Trebinju i Hercegovini", istakao je Selak na konferenciji za novinare.

Vučurević je zahvalio na dobrodošlici i istakao da SPS čine mladi, ali i odgovorni i vrijedni ljudi koji su već imali priliku da pokažu koliko vrijede i za kakve politike se zalažu.

"Drago mi je što ću imati priliku da dam svoj doprinos i da svojim iskustvom podržim jednu novu, zdravu i perspektivnu priču", rekao je Vučurević.

Vučurević je rekao da mu je zadovoljstvo da se predstavi kao novi član SPS-a i naglasio da je još 30-ak članova nekadašnjeg PDP-a pristupilo SPS-u sa ciljem stvaranja što boljeg i razvijenijeg Trebinja.

"Naš fokus će biti mladi ljudi, njihove želje, socijalna pitanja da pomognemo svima kojima možemo. Kao Gradski odbor obezbijedili smo 10 stipendija za talentovane brucoše iz porodica slabijeg imovnog stanja", rekao je Vučurević, koji je bio dugogodišnji funkcioner PDP-a.

Potpredsjednik SPS-a Maksim Skoko rekao je da su politike SPS-a narodne politike i da su njihovi stavovi oni sa kojima se mogu poistovijetiti svi koji žele dobro Republici Srpskoj.

"SPS nije partija koja postoji od izbora do izbora, na terenu smo svaki dan, radimo sa narodom i tražimo rješenja zajedno sa građanima. Imamo povjerenje građana i imamo snagu i kapacitet da ostvarimo odlične rezultate i da se izborimo za realizaciju naših političkih ciljeva", istakao je Skoko.

On je dodao da će SPS, sa iskusnim kadrom i mladim ljudima koji su došli kao pojačanje u ovu partiju, biti u prilici da ima najmanje jedan direktni mandat iz Izborne jedinice devet, što uz jedan već dogovoreni kompenzacioni predstavlja najmanje dva iz ove izborne jedinice.

Uoči konferencije za novinare, održan je sastanak predstavnika odbora SPS iz hercegovačke regije na kojem je dogovoren plan narednih aktivnosti i zaključeno da SPS može da očekuje dobre rezultate u ovoj izbornoj jedinici.