IMG-0775e5330de9e03518b5240dd05b6d14-V.jpg

Šef povjereništva Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske /SPS/ Trebinje Slavko Vučurević rekao je da će uputiti prijedlog Skupštini grada Trebinja da se jedno od najviših priznanja našeg grada - "Povelja grada", dodijeli glumici Nataši Ninković i glumcu Nebojši Glogovcu, posthumno.

Vučurević je istakao da je stav SPS-a da su ovo dvoje glumaca, koji su bili u istoj klasi na glumačkoj akademiji, pravi ambasadori Trebinja ne samo u regionu, nego i mnogo šire.

"Gradski odbor SPS Trebinje, takođe, pokrenuće inicijativu da se stan u Svetosavskoj ulici u Trebinju, u kome je odrastao velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac, uredi u stilu kakav je bio kada je Nebojšina porodica živjela u njemu, a da se u dvorištu zgrade uradi spomen-obilježje koje bi podsjećalo na prerano preminulog glumca", istakao je Vučurević.

vucurevic.jpg

On je dodao da je i sam Nebojša Glogovac, na premijeri filma "Krugovi" u Trebinju, iskazao želju da otkupi stan u kome je živio kao dijete.

"Osim toga, SPS Trebinje će pokrenuti i inicijativu da se, na osnovu dostupne dokumentacije i rukopisa, uredi rodna kuća velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića, koji je volio svoje Trebinje i mnogo mu darovao. Na ovaj način bi se upotpunila turistička ponuda našeg grada i Trebinja kao grada kulture", zaključio je Vučurević.