Ispunio mi se dječački san jer svaki fudbaler sanja da jednog trenutka postane prvak Evrope, rekao je Mijat Gaćinović (18), član omladinske reprezentacije Srbije do 19 godina koja se pobjedom nad Francuskom (1:0) u finalu popela na krov Starog kontinenta.

mijat gacinovic gol

Jedan od ključnih igrača čete Ljubinka Drulovića bio je rođeni Trebinjac i sin poznatog trenera Vladimira Gaćinovića koji se posebno istakao u polufinalnom meču protiv Portugala kada je bio strijelac pogotka koji je "orlićima" donio produžetke, a zatim i penale. Nakon toga je uslijedio težak duel protiv Francuza nakon kojeg je počelo veliko slavlje u Litvaniji.

"Ne mogu da opišem osjećaj nakon što je sudija odsvirao kraj meča. Svi smo presrećni jer smo ostvarili veliki uspjeh. Bila je velika čast nositi dres Srbije na ovom prvenstvu", izjavio je Gaćinović.

NN: Koliko ste prije početka Evropskog prvenstva vjerovali da možete doći do titule?

GAĆINOVIĆ:  Mnogi nisu vjerovali u nas, ali smo mi znali koliko možemo da uradimo. Vjerovali smo da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Taktički smo odigrali dobro sve utakmice, a posebno finale. Nije bili nimalo straha i svi smo se podredili kolektivu. Upravo je to ono što je bilo presudno u borbi za trofej.

NN: Koliko Vam je prije finalnog susreta značila poruka koja je stigla od Žozea Murinja, menadžera Čelsija?

GAĆINOVIĆ:  Murinjo je poslao poruku našem selektoru: "Finala se ne igraju, nego osvajaju." To je bio još jedan motiv više pred meč sa Francuzima. Svi znamo ko je Murinjo u svijetu fudbala i mnogo nam je značilo što je takav stručanjak uz nas.

NN: Vaš rezultat je na pravi način prepoznat u Srbiji, koliko Vam znači doček u Beogradu?

GAĆINOVIĆ:  Doček je bio i više nego fenomenalan. Dočekali su nas trubači, Ivica Dačić i mnogi drugi. Želim svima da se zahvalim i veoma nam je drago što svi sa nama dijele sreću nakon sjajnog rezultata.

NN: Mnogi kažu da je proradio inat nakon pogrešno intonirane himne prije polufinala. Koliko je to tačno?

GAĆINOVIĆ:  Nakon što se završilo zvanično intoniranje himni mi smo zajedno otpjevali našu himnu. Mislim da nas je upravo to odvelo do prvog mjesta. U tim trenucima smo svi bili kao jedan.

NN: Čestitke stižu sa svih stana, da li možda želite nekoga posebno da izdvojite?

GAĆINOVIĆ: Tačno je, mnogi su nam čestitali na velikom uspjehu i želim da se svima zahvalim. Ne bih nikoga posebno da izdvajam, ali ću se zahvaliti selektoru reprezentacije Srbije do 18 godina Veljku Paunoviću kome želim da čestitam rođenje sina.

Povratak u Vojvodinu

NN: Sada slijedi povratak u klub. Može li Vojvodina da se plasira u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope?

GAĆINOVIĆ:  Tako je, sada se vraćamo klupskim obavezama. Još smo u igri za plasman u 4. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i sigurno je da možemo da pariramo Bursi što su moji saigrači pokazali i u prvom meču.