Osnivači Ženskog košarkaškog kluba "Trebinje 03" Dragan Mrdić i Milorad Nadaždin i  Željka Ratković jedna od osnivača ženskog kluba "Primorje" iz Herceg Novog,  svojim su radom i aganžmanom u formiranju Jadranske lige doprinijeli da grad na Trebišnjici bude sjedište Udruženja ove lige koja ima tendencije da se širi.

zeljka ratkovic sa sportskim radnicima

Na sastanku održanom krajem marta u Trebinju na kojem su bili: Dragan Mrdić, Milorad Nadaždin (ŽKK Trebinje), Zdravko Kitin (Raguza), Ante Roca (Vodice) i Željka Ratković (Primorje) koja je predstavljala i preostala dva kluba iz Crne Gore Budućnost (Podgorica) i Roling (Nikšić) formirali su Udruženje.  Za predsjednika Udruženja je izabran Mirko Baletić poznati košarkaški trener iz Nikšića. Potpredsjednik je Dragan Mrdić prvi čovjek ŽKK Trebinje, dok je sekretar Udruženja košrkaški radnik iz Trebinja, Siniša Šiljaković.

Formiran je i direktorijum lige koju čine predstavnici klubova: Željka Ratković (Primorje), Milorad Nadeždin (Trebinje), Zoran Vujičić (Budućnost), Mirko Baletić (Roling), Zdravko Kitin (Raguza) i Ante Roca (Vodice). Komesar lige je i u novoj sezoni Dragan Medan iz Dubrovnika.

"Trebinje je grad sporta i košarke. Ponosna sam što sam sa svojim kolegama Mrdićem i Nadaždinom uspjela da moj rodni grad bude sjedište jednog takvog Udruženja", izjavila je za TrebinjeLive Željka Ratković, koja živi na relaciji Herceg Novi-Trebinje i dodala da imaju za cilj jačanje ženske košarke. Ona je još napomenula da je iz Trebinja krenula ideja o Jadranskoj ligi.