Ministarstvo porodice, omladine i sporta prepoznalo je talenat članica Plivačkog kluba "Olimp" iz Banjaluke Ivane Ninković i Nine Žarković, koje su u Francuskoj nedavno ostvarile zapažen rezultat, i podržavaće ih bez obzira na smanjenje budžeta, izjavila je danas ministar Nada Tešanović.

ivana i nina kod ministra

 

Nada Tešanović izjavila da je da je Ministarstvo prepoznalo talenat u plivačicama plivačkog kluba

"One su u veoma kratkom periodu napravile veliki rezultat. Očito im je puno značila promjena bazena, dolazak iz Trebinja u Banjaluku i treniranje sa Željkom Panićem", rekla je Tešanovićeva i čestitala uspjeh plivačicama na prijemu koji za njih organizovan.

Ninkovićeva je rekla je da je na takmičenju u Francuskoj, gdje je tri puta oborila bh. rekord i ušla u polufinale, postigla veliki uspjeh za sebe i za plivanje u BiH.

"Trudiću se da u narednom periodu još bolje treniram i postižem rezultate", dodala je Ninkovićeva.

Izrazivši zadovoljstvo rezultatom postignutim u Francuskoj, Žarkovićeva je rekla da je na tom takmičanju isplivala najbolje vrijeme i oborila državni rekord.

"Na evropskim takmičenjima uvijek je jaka konkurencija, što mi daje dodatnu motivaciju da što bolje isplivam trku", dodala je Žarkovićeva.

Trener reprezentacije BiH u plivanju i sportski direktor Plivačkog kluba "Olimmp" Željko Panić kaže da ove dvije plivačice obećavaju, kao i da su u veoma kratkom periodu zajedničkog treniranja od dva i po mjeseca, napravile odličan rezultat.

"To je veoma kratak period u plivanju i mi se u suštini pripremamo za Svjetsko prvenstvo u Barseloni sljedeće godine gdje bi trebalo dati ono najbolje", dodao je Panić i za sljedeću godinu najavio još bolje rezultate.

Ivana Ninković oborila je tri puta bh. rekord i zauzela odlično 10 mjesto na 50 metara prsno na Evropskom prvenstvu koje je održano u Šartru u Francuskoj od 22. do 25.novembra ove godine. Nina Žarković oborila je jedan rekord. SRNA