Ivana Ninković, jedna od najboljih bh. plivačica, imala je privilegiju da trenira s legendarnim Majklom Felpsom na Arizona stejt univerzitetu koji pohađa, a najuspješniji plivač ikada u novoj sezoni postaje asistent glavnog trenera, pišu "Nezavisne novine".

ivana ninkovic

"Felpsa sam upoznala na Olimpijskim igrama u Londonu prije četiri godine, ali sa dolaskom trenera Boba Boumena na Arizona stejt došao je i on. Cijelu godinu je trenirao na našem koledžu, tako da smo imali priliku da ga bolje upoznamo. Zaista je poseban osjećaj i čast trenirati s najboljim plivačem svih vremena i biti dio odabranog tima koji ima privilegiju da ih treniraju Bob Boumen, Felps i Misti Hajmen (svjetska i olimpijska šampionka)", rekla je Ninkovićeva za "Nezavisne".

Plivačica banjalučkog Olimpa dodala je da je Boumen nakon nedavno završenih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru napravio plan i program za novu sezonu u kojoj očekuje odlične rezultate, a tu su i neke novine.

"Novina u ovoj sezoni je to što će Felps biti asistent Boumenu. Imali smo sastanak s trenerima kojem je prisustvovao Felps. Poznato je da se on na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru oprostio od aktivnog bavljenja plivanjem i sada će se posvetiti trenerskom poslu na Arizona stejt koledžu. Zbog porodičnih obaveza i obaveza u vezi sa sponzorima i medijima, trenutno nije sa nama, ali prema informacijama koje imam, on preuzima trenerski posao za dvije nedjelje", rekla je bh. olimpijka.

Ninkovićeva je nastupila na Igrama u Londonu, ali vizu za Rio nije uspjela da izbori. Razlog je povreda ramena. Plivala je uz bolove, borila se, ali ju je nešto više od jednog sekunda dijelilo od B olimpijske norme.

"Povreda me je spriječila da isplivam normu za Olimpijske igre. Upravo sam se zbog povrede ranije vratila u SAD, kako bih je sanirala. Svakodnevno idem na terapije i oporavak teče uspješno. Počela sam s treninzima u bazenu, ali sam pošteđena vježbi u teretani koje bi mogle doprinijeti obnovi povrede. Iskreno se nadam da ću za petnaestak dana početi s punim treninzima", istakla je Ninkovićeva.

Desetka za Ivanu

Ivana Ninković nije uspješna samo u bazenu, već i kao student na Arizona stejt univerzitetu u SAD.

"Ove godine sam treća godina inženjeringa, smjer programiranja, i nadam se da ću nastaviti sa dobrim rezultatima kao i prethodne dvije godine, gdje mi je prosjek bio 10", rekla je Ninkovićeva.