SPONZORISANI ČLANAK - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ sinoć  je u sportskoj dvorani u Trebinju pred više od 5000 građana održao predizborni miting na kome je predstavio izborni program, odborničku listu i kandidata za gradonačelnika.

centralna tribina trebinje  snsd

Na skupu su govorili: predsjednik OO SNSD Trebinje i  nosilac odborničke liste, dr Dragan Sorajić, predsjednik SzDS-a, dr Dragan Kalinić, kandidat za gradonačelnika, dr Dobroslav Ćuk i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Dragan Sorajić IZABERITE PRAVI PUT Republika Srpska i Trebinje su ovakvi zahvaljujući prevenstveno jednom čovjeku koji se zove Milorad Dodik. Mi iz Trebinja smo uz njega i pružamo mu podršku, a vama preporučujem da nam se pridružite. Sedmoga oktobra vi birate svoj put za budućnost i napredak Trebinja, vas i vaše djece. Taj put se zove put SNSD-a, Milorada Dodika i Dobre Ćuka.
Vjerujem u vas i znam da ćete nas podržati i da ćemo pobijediti.

Dobroslav Ćuk HOĆU VAŠE POVJERENjE TREĆI PUT

centralna tribina trebinje  snsd Učinio sam sve proteklih osam godina za dobro Trebinja. Sada mogu reći da smo uspjeli. Kada smo vašom voljom 2004. godine preuzeli vlast, Trebinje je bilo jadno, tužno i nikakvo. Skinuli smo sankcije međunarodne zajednice i ukinuli tužbu koja nam je prijetila da budemo gotovo uništeni.
Danas sam ponosan na Trebinje i na sve ono što smo za njega uradili.
Riješili smo snadbijevanje grada vodom kao i pitanje navodnjavanja poljoprivrede. Postajemo grad turizma, grad u koji se dolazi i u kojem se ostaje. Uradili smo 64 stana za porodice poginulih i invalide od prve do četvrte kategorije. Uradili smo spomen kompleks, autobusku stanicu i dječiji vrtrić u Gorici. U toku je rad na istočnoj obilaznici oko grada, a južna je već urađena.
Moj životni moto je rad, poštenje i moral, oni su me i doveli na mjesto načelnika.
Dan glasanja, sedmi oktobar je civilizacijko pitanje za Trebinje kako nastavlja dalje; da li sa mnom, SNSD-om i Dodikom naprijed ili ponovo u zaostajanje, propadanje i stagnaciju.

Dragan Kalinić MNOGO STE JAKI Gledajući vas večeras zaključujem da ste mnogo jaki. Podržavamo Dobra Ćuka za načelnika jer je dobar čovjek, dobar stručnjak i dobar gradonačelnik. On nije najbolji, ali najbolji je tu, u prvom redu i zove se Milorad Dodik. Dodik stoji iza Dobra i Trebinja, a iza Dodika je narod.

Milorad Dodik DOBRO ĆUK ĆE BITI PRVI GRADONAČELNIK TREBINjA

centralna tribina trebinje  snsd Trebinje je dio uspjeha SNSD-a. To je grad koji pod našim vođstvom ide naprijed. Dobro će biti prvi gradonačelnik Trebinja. Ko ima oči, može da vidi uspjehe SNSD-a i Dobra, ovdje u Trebinju. Trebinje je strateško mjesto srpskog naroda. To je sada novi grad koji će za par mjeseci preko Čemerna biti povezan sa Srbijom i ostatkom svijeta, a već je povezan sa Herceg Novim.
Vlada Republike Srpske je u Trebinje uložila 40 miliona KM. Mi hoćemo još više, dužni smo to Trebinju.
Mi smo oni koji smo rekli dosta prenosu nadležnosti. Sredili smo našu kuću, Republiku Srpsku i idemo sigurno u budućnost. Sve što smo obećali, to smo i uradili i nije se moglo više.
Mi moramo da imamo dobre odnose sa Srbijom i susjedima iz regiona. Naš stav je bio da je Republika Srpska iznad Evrope. Danas vidimo da Evropa nije ono što smo mislili.
Republika Srpska je danas stabilnija od Srbije i Hrvatske i sigurno je najstabilnija u regionu. Jedino Republika Srpska ima resurs da bude država i biće to jednoga dana. Samo jednom se sprovodi referendum o nezavisnosti, a pažljivo ćemo odlučiti kada će to biti, jer nismo avanturisti.
Nama treba okupljanje i ujedinjenje. Mi smo potomci onih koji nisu prihvatili islam i postali muslimani. To su bili ljudi, naši preci, koji su imali jak karakter. Vi danas morate imati karakter i ne smijete odustati. Jedini izbor je SNSD i Dobro Ćuk!