Aktuelni načelnik Trebinja i kandidat SNSD-a za novi mandat na čelu grada Dobroslav Ćuk ističe da 7. oktobra očekuje sigurnu pobjedu i da je rezultatima koje je postigao zaslužio da mu sugrađani ponovo ukažu povjerenje.

Dobroslav Cuk
U razgovoru za Press on tvrdi da je od jedne potpuno zatvorene i izolovane opštine, kakva je bilo 2004. godine, zajedno sa svojim saradnicima iz SNSD-a i uz podršku koalicionih partnera iz SP-a i DNS-a, od Trebinja napravio otvorenu sredinu koja je prije par dana ponijela i titulu najlepšeg grada.
- Trebinje je dobilo potpuno novo lice i postalo sredina koja se ne može prepoznati u odnosu na onu kakva je bila 2004. Moji sugrađani su svjesni svega što smo učinili i evropskog imidža i otvorenosti Trebinja. Najlepši grad u cijeloj BiH je izrastao u politički, administrativni, privredni, kulturni i duhovni centar Hercegovine - kaže Ćuk.

Šta ćete oktobru ponuditi biračima? - Obećavamo da ćemo nastaviti dalje i sve uraditi da obezbjedimo još kvalitetniji razvoj Trebinja, kao i otvaranje još novih radnih mjesta.

 Koga smatrate ozbiljnijim protivkandidatom, Slavka Vučurevića ili Nebojšu Vukanovića? - Mislim da će Vučurević uzeti nešto više glasova, ali nijednog od njih ne smatram ozbiljnim protivkandidatom. Uvjeren sam da nijedan neće ugroziti novi trijumf SNSD-a.

Šta mislite o Vučureviću kao protivkandidatu? - On je kandidat PDP-a i za njega se opredjelio samo dio nekadašnjeg SDS-a, jer se ta stranka podijelila pošto je jedan dio prešao u DP, jedan u SzDS. Tu je i dio onih koji su ostali u SDS-u, koji su nezadovoljni što nemaju svog kandidata za načelnika opštine, jer ne mogu da prihvate da su kao stranka pali tako nisko da nemaju svog kandidata i da moraju da podržavaju Vučurevića. PRESS