Sinoć je predstavom „Biti Zoran Radmilović“ u izvođenju Scene Maska iz Šapca zatvoren VII interdisciplinarni festival „Dani Malih Stvari Trebinje 2012“.

Zoran RadmilovicZa najbolju predstavu na ovogodišnjem festivalu publika je proglasila ostvarenje „Tre sorelle“, po tekstu Stevana Koprivice, a u izvođenju Fakulteta Dramskih Umjetnosti Beograd.

Tre sorelleDrugo mjesto pripalo je predstavi „Ay Carmela“ u izvođenju pozorišta SARTR iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo predstavi „Radnička hronika“ Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke.

Predstava “biti Zoran Radmilović” je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsjednut likom i djelom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart, glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) – Zoran Radmilović je izgrađena ova komična priča o problemu velikog broja umjetnika koje su, zbog par genija, proglasili za mediokritete.