Kulturna scena "Male stvari" sa predstavom "Kapetan Džon Piplfoks" sa 6. Međunarodnog festivala dječijeg pozorišta "Zvono" koje je održano u Zvorniku, vraća se u Trebinje sa tri nagrade.

kapetan-dzon-piplfoks.jpg

Glumačku nagradu kao protagonista večeri dobio je David Popadić, pohvalu za glumačko ostvarenje Mitar Milićević i nagradu za najbolju kostimografiju Milica Jeremić.

Na festivalu, koji je trajao od 12. do 14. decembra, nastupalo je Gradsko pozorište Jagodina sa predstavom "S one strane bajke", Dramsko pozorište Zvornik sa ostvarenjem "Siromašni Romeo", Kulturni centar Pećinci (Srbija) sa komadom "Vremeplov", SKC Vuk Stefanović Karadžić Bačka Topola sa predstavom "Od bebe do bebe" i Male stvari sa "Kapetan Džon Piplfoks".

U predstavi igraju David Popadić, Marina Mijanović, Luna Zupanc, Matija Lojpur, Nataša Šošo, Obrad Milović i Anja Zirojević. Kostim i scenografija djelo su Milice Jeremić, a za zvuk u predstavi pobrinuo se Zoran Begenišić. Reditelj je Željko Milošević.

Organizator ovog festivala je Zvorničko dramsko pozorište u saradnji sa Domom omladine, a špokrovitelj je Grad Zvornik i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.