Na drugom međunarodnom festivalu dečijeg dramskog stvaralaštva "Moravski cvetić 2019", koji danas završava u Trsteniku u Srbiji, Kulturna scena "Male stvari" sa predstavom "Kapetan Džon Piplfoks" u Trebinje se vraća sa pet nagrada.

kapetan-dzon-piplfoks.jpg

Odlukom stručnog žirija Željko Milošević je dobitnik plakete "Moravski cvetić" za režiju, Milica Jeremić je dobila nagradu za scenografiju, David Popadić za glavnu ulogu, Obrad Milović za ulogu "Gusar čudovište" i "Male stvari" za korišćenje rekvizita.

Na festivalu su, osim Trebinjaca, učestvovali i Gradsko pozorište iz Jagodine sa predstavom "S one strane bajke-otkačena bajka", Dramski studio iz Požarevca sa djelom Branka Nušića "Kirija", DDF "Žar ptica " iz Surdulice sa komadom "Pepeljuga u zemlji čudesa", pozorište "Hranislav Dragutinović" iz Prokuplja sa dječijom omladinskom grupom "Opodopo i bazart" sa predstavom "Čija je ono baba".

U Domu kulture Trstenik, gdje je održan festival, bio je i bogat prateći program poput radionica, koncerata, promocija knjiga.