Vlada Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture odobrili su 590.000 KM za potrebe Osnovne škole „Jova Jovanović Zmaj“ i Muzeja Hercegovine u Trebinju, a sredstva su obezbijeđena i za opremu neophodnu za Fakultet za proizvodnju i menadžment u ovom gradu.

kasipovic i cukMinistar prosvjete i kulture Srpske Anton Kasipović rekao je danas u Trebinju, nakon razgovora sa vršiocem dužnosti gradonačelnika Dobroslavom Ćukom, da je resorno ministarstvo odobrilo 350.000 KM za nastavak radova na fiskulturnoj dvorani za potrebe oko 1.200 učenika škole „Jova Jovanović Zmaj“, kao i 90.000 KM za nabavku minibusa.

Kasipović je istakao da će Ministarstvo, ukoliko bude potrebno, obezbijediti i dodatna sredstva za opremu fiskulturne dvorane, koju ova škola nije imala skoro trideset godina.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu iz Razvojnog programa Republike Srpske izdvojeno 429.000 KM za potrebe škole „Jova Jovanović Zmaj“.

Kasipović i Ćuk potpisali su i memorandum o adaptaciji i rekonstrukciji Muzeja Hercegovine, za što je Vlada Republike Srpske iz Razvojnog programa odobrila 150.000 KM.

„Ovo je jedna od najvažnijih institucija u kulturnom prostoru Republike Srpske kojoj treba posvetiti pažnju, zbog čega će resorno ministarstvo i u narednom periodu nastojati da odobri dodatna sredstva za ovu instituciju“, rekao je Kasipović.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja zahvalio je Ministarstvu na dosadašnjoj pomoći kulturnim i obrazovnim ustanovama na ovom području i izrazio uvjerenje da će takva praksa biti nastavljena i ubuduće.

Kasipović će danas posjetiti i Osnovnu školu „Risto Proroković“ u Nevesinju, gdje će razgovarati sa rukovodstvom škole o potrebama ove obrazovne ustanove. SRNA