Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović danas je u Trebinju rekao da je povratnička populacija zadovoljna životom u ovoj loklanoj zajednici, ističući da se u narednom periodu očekuje poboljšanje njihovog statusa, jer lokalne i republičke vlasti rade na provođenju programa bolje integracije.Nakon posjete povratničkim porodicama Suljakanović je rekao da je povratnike informisao o mogućnostima ostvarenja kredita poput linije Turske banke kojom se podstiče samozapošljavanje, naročito kada je u pitanju poljoprivreda.

Potpredsjednik Republike Srpske u posjeti Trebinju

„Konkurs je već raspisan o čemu sam upoznao povratnike koji nisu bili informisani o ovom pitanju“, rekao je Suljkanović i dodao da na sredstva pravo ima i domicilno stanovništvo, te da su krediti beskamatni, sa određenim grejs periodima i nizom drugih pogodnosti.

Nakon razgovora sa potpredsjednikom Srpske, načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk napomenuo je da je vraćanje imovine u Trebinju odavno izvršeno i da svi povratnici imaju riješeno stambeno pitanje, ali ostaje neriješen problem njihovog zapošljavanja.

Ćuk smatra da će im za zapšoljavanje mnogo značiti kreditne linije, ali da će im pomoći i lokalna zajednica.

On je naveo da će skorom izgradnjom stambene zgrade biti riješeno i stambeno pitanje raseljenih lica u Trebinju i kolektivnog smještaja u Lastvi. SRNA