Interdisciplinarni pozorišni festival "Dani malih stvari Trebinje 2012", koji počinje sutra, okupiće najuglednija pozorišta iz Republike Srpske, BiH i Srbije.
Ovaj, sedmi po redu, festival otvoriće Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom "Derviš i smrt".

dani malih stvari trebinje 2012Direktor festa Željko Milošević rekao je novinarima da će trebinjska publika moći da podgleda najbolja i mnogo puta nagrađivana ostvarenja eminentnih profesionalnih i poluprofesionalnih teatara.

Milošević je rekao da će ovogodišnji "Dani malih stvari" biti drugačije koncipirani i ozbiljnijeg karaktera od prošlogodišnjih, na kojima su bile prikazane uglavnom komedije.

"Ovaj festival donosi predstave koje govore o čovjeku, o njegovom odnosu prema društvu i društva prema njemu", rekao je Milošević.

Na repertoaru ovogodišnjeg festivala je i predstava "Aj karmela" sarajevskog pozorišta SARTR, "Poručnik sa Inišmora" Pozorišta mladih iz Zvornika, "U traganju za bojom kestena" mostarskog teatra MTM 1974, kao i "Tre sorele" Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda i "Radnička hronika" Narodnog pozorišta iz Banjaluke.

U čast pobjednika, posljednjeg festivalskog dana, biće izvedena predstava "Biti Zoran Radmilović” scene "Maska" iz Šapca.

Sve predstave na ovom festivalu, čiji je generalni pokrovitelj Grad Trebinje, biće igrane u pozorišnoj sali Doma kulture.

Za razliku od prethodnih godina ulaz je besplatan.

Festival nije takmičarskog karaktera, ali će kao i do sada publika proglasiti najbolju predstavu ove pozorišne smotre. SRNA