Zoran Petrović, član Aero Kluba Trebinje u konkurenciji BiH pilota zauzeo je prvo mjesto na predsvjetskom prvenstvu u preciznom slijetanju paraglajderom Bjelašnica 2012. koje je uspješno je završeno u subotu, 25. avgusta.

Zoran Petrovic PetaNa Državnom prvenstvu koje je održano u sklopu Predsvjetskog, prvo mjesto je osvojio Zoran Petrović, drugo mjesto Damir Čatak a treće je pripalo Senadu Karajiću.

Zbog južnog vjetra koji je bio prisutan tokom takmičenja, prvobitno sletište na lokalitetu Babinog dola je zamijenjeno sletištem na južnoj padini Bjelašnice, na žalost svih prisutnih posjetilaca i turista koji su bili prisutni.
"Kada je u pitanju konačna ocjena takmičenja, možemo slobodno reći da je iza nas veoma uspješno takmičenje, koje je zadovoljilo sve uslove definisane FAI pravilnikom. To je potvrdio i FAI supervizor gospođa Niki Bodil", rekao je Mirvad Zenuni direktor tamičenja i predsjednik Extreme sport kluba Sarajevo kojem je i povjerena organizacija ovog vazduhoplovnog događaja.
Svoje učešće ostvarilo je 56 takmičara iz 12 zemalja (Rumunija, Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Srbija, Kolumbija, Mađarska, Turska, Češka, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina i Holandija).