Prva postava Gradskog kulturno-umjetničkkog društva „Alat SL“ iz Trebinja, sutra putuje u Poljsku, gdje će učestvovati na najstarijem evropskom festivalu folklora, koji će ove godine u Zakopanima okupiti društva iz 17 zemalja svijeta.

GKUD Alat SL

Dragan Mijović, predsjednik „Alata SL“ ne krije zadovoljstvo što će trebinjsko kulturno-umjetničko društvo parirati najboljim ansamblima svijeta i na ovom takmičenju. „Prošle godine smo u Istambulu na ovakvom festivalu folklora osvojili drugo mjesto. Ove godine velika nam je čast što smo uspjeli da prođemo selekciju, u kojoj je učestvovalo preko 50 društava i što ćemo nastupiti na jednoj od najvećih smotri folklora. I na ovo takmičenje, kao i na sva prethodna, odlazimo sa pobjedničkim ambicijama“, ističe Mijović.
On kaže daće „alatničari“ nastupiti sa spletom igara iz Hercegovine, Krajine i Srbije.

Festival u Zakopanima u Poljskoj trajaće do prvogseptembra. Članovi GKUD-a „Alat SL“ nagrade ne očekuje samo u Poljskoj, nadaju se i dobrim rezltatima omladinskog sastava, koji učestvuje na internacionalnom festivalu „Licidersko srce“ u Užicu, u konkurenciji 23 svjetska ansambla.